Prajitură cu mure şi cremă de vanilie

de alilianaa in Prajituri, 19 Ian 2013 | 4762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • mure din dulceaţa( 200g)
  • 6 ouă
  • 7 linguri de făina
  • 7 linguri de lapte
  • 30 g ulei
  • 8 linguri de zahăr
  • un praf de copt
  • arome( vanilie, răzătură de lamâie)
  • ciocolată
  • 125 g unt
  • 200 ml lapte
  • 10 g sirop de mure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitură cu mure şi cremă de vanilie:

Aluat: 4 ouă- se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu patru linguri de zahăr pudră adăugate una câte una. După ce s-a creat bezeaua, se pun gălbenuşurile. Se omogenizează compoziţia. Se adaugă faina-6 linguri- pe rând până la încorporarea completa. Amestecul se face cu o lingură de jos în sus pentru a nu se lăsa aluatul. Se mai pun: praful de copt, aromele, laptele( 7 linguri) şi cele 30 de grame de ulei. Pe de-asupra se pun mure din dulceaţa( dar se pot pune şi congelate sau în alte moduri). Aluatul se aşează într-o tavă si se introduce în cuptorul încins. ( eu am folosit tavă de yena de  30cm pe 20 cm). 

Se face testul scobitorii pentru a vedea cat este de copt.

Crema: într-un bol se bat două ouă cu  4 linguri de zahăr până se fac spumă. Peste ele se adaugă 200 ml lapte si o lingură de făină. Se mixează până la omogenizare. Compoziţia se pune pe foc la bain- marie până se face ca o ciulama.  După ce s-a legat compozitia, peste ea, se pune untul frecat spumă.  Se  da la rece.

Asamblarea: blatul cu mure se însiropează cu sirop de mure ( 10 g sirop. 50 g apa). Peste blat se pune crema, peste care se răzuie ciocolată.

 

Pofta mare!

Este o prăjitură realizată mai mult cu ce am avut prin casa ........mai mult o improvizatie :D >:D<

TIPS-URI

1

mure din dulceaţă

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitură cu mure şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Aurelia 07_07 1

20.01.2013, 14:52

Buna prajitura

Lau 1

20.01.2013, 18:07

sigur nu mai ai si pentru mine

alilianaa 1

20.01.2013, 19:46

Ma tem ca nu, Laurenta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu ciocolatos