Prajitura cu mure si krant

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Feb 2014 | 10726 vizualizari

 

Am plecat de la prajitura Laviniei,aia hitlerista ( i-a modificat denumirea,ca prea suna Hitler,intr-un fel) si am ajuns la ce vedeti mai jos......
Sper sa placa,acolo unde o sa ajunga.....colturile raman la mine......

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 3 oua
  • 80 g faina
  • 90 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt cu sofran
  • cca 100 g mure congelate
  • Blatul 2
  • 3 oua
  • 80 g faina
  • 90 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt cu sofran
  • cca 100 g mure congelate
  • Crema
  • 200 g unt 80 % grasime
  • 140 g nuca macinata
  • 140 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml lapte
  • Krant
  • 150 g zahar
  • 200 g nuci
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca hulala
  • 1 lingura sos de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure si krant:

Blatul 1:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea consistenta.Apoi adaugam gelbenusurile,omogenizam bine.Faina,cacaoa,praful de copt le amestecam si le incorporam in bezea,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt,22/28 cm,turnam compozitia in tava si nivelam,deasupra punem murele,dam tava la cuptorul preincalzit ,este gata cand trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca bine.

Blatul 2: procedam la fel ca la primul blat.

Krant:

Intr-o craticioara punem zaharul sa se topeasca,cand s-a lichefiat adaugam nuca,amestecam bine si rasturnam krantul pe un fund uns cu ulei,lasam la racit,dupa ce s-a racit cu un ciocanel sau in roborul de bucatarie maruntim krantul,eu l-am vrut mai mare,asa ca i-am tras ciocanele in ''cap''...

Crema:

Nuca o macinam la robot,eu am lasat-o mai mare.Intr-un vas de inox,punem nuca macinata,zaharul,zaharul vanilat si amidonul,peste acest amestec turnam laptele,ce a fost incalzit pana la punctul de fierbere.Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase,punem vasul pe baie de abur,avand grija sa amestecam din cand in cand,lasam pana se ingroasa.Dam la rece vasul cca 1 ora.Untul il frecam sa devina o crema spumoasa,apoi luam din crema de nuca racita,cate o lingura si adaugam peste unt,mixam bine,procedam asa pana terminam crema de nuca sa o incorporam in unt.

Separat batem bine frisca ,adaugam o lingura de sos de ciocolata si 2-3 linguri din krantul pisat.Restul de krant il pastram pentru ornat deasupra.

Asamblare:

Asezam blatul 1 pe o tava,intindem crema de nuca uniform,apoi punem blatul 2,lasam la frigider cat timp pregatim frisca.Apoi intindem deasupra frisca,uniformizam si presaram restul de krant.Dam la frigider prajitura si o taiem dupa 3-4  ore de stat la rece.Deci acum cand scriu reteta e inca la rece.....urmeaza sa o tai,mai pe seara.....

 

 

TIPS-URI

1

calm,rabdare...trebuiesc sa se raceasca bine,atat blaturile,cat si crema.....

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295839
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295840
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295842
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295844
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295846
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295847
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295848
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295849
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295850
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295851
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295853
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295854
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295855
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295856
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295857
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295858
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295859
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295860
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295861
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295862
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295863
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295864
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295865
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295866
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295942
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295943
retete culinare - Prajitura cu mure si krant 295944

COMENTARII (34)

mena29 1

05.02.2014, 20:09

Sim0na 1

06.02.2014, 12:41

imi ploua in gura..

Xandrinne 1

07.02.2014, 09:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S