Prajitura cu mure si migdale

de T I M E A in Dulciuri, 6 Apr 2015 | 4825 vizualizari

 

Va ziceam de curand ca inca mai am fructe in congelator de parca e un sac fara fund congelatorul meu :) , dar ca in fiecare an, am pus destul de multe cutiute cu fructe de padure si tare mult ma bucur pentru ca eu ador prajiturile cu fructe. Combinatia de azi e una super buna cu un blat cu unt, mure si bezea cu nuci.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • un varf cutit sare
  • 100 gr zahar
  • 150 gr unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 4 linguri de lapte
  • 1 lingurita praf de copt’
  • 250 gr faina
  • Umplutura:
  • 200 gr mure
  • Bezea de nuci
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 70 gr nuca macinata
  • 40 gr migdale macinate
  • coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura faina
  • In plus:
  • 2-3 linguri fulgi de migdale, 1 lingura migdale maruntite
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pendru pudrat prajitura la final
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure si migdale:

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Adaugam apoi coaja si zeama de lamaie, laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (eu am folosit una patrata de aprox 24  de cm) unsa cu unt.

Peste blat punem murele (eu le-am am folosit mure congelate)

Intr-un alt bol mixam 2 oua cu un varf de sare si cu zaharul. Cand se deschid la culoare, adaugam coaja si zeama de lamaie si nucile, iar la final adaugam si o lingura de faina si amestecam cu o spatula.

Turnam compozitia cu nuci peste mure si presaram deasupra fulgi de migdale si migdale maruntite.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 40 de minute sau pana blatul e copt (verificam cu o scobitoare).

Scoatem tava din cuptor si pudram prajitura cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Daca folositi o tava mai mare adaptati cantitatile in functie de tava voastra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

T I M E A 1

06.04.2015, 21:04

ma bucur ca va place si va recomand cu mare drag prajitura aceasta

Carmen_g 1

07.04.2015, 12:21

Foarte buna prajitura!

Rahela Velicu 1

10.08.2021, 10:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
SNIKERS