Prajitura cu nes

de BuniMaria in Prajituri, 25 Mai 2010 | 8312 vizualizari

 

E delicioasa ,fiind preferata copiilor mei.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua       
  • 2 cani de zahar      
  • 1 cana nuci macinate      
  • 1/4 cana nuci pisate       
  • 1 lingura de faina        
  • 1 pachet de unt        
  • 6 lingurite nes      
  • coaja de lamaie        
  • esenta de rom      
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nes:

Se pregateste intai foaia:se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile,se adauga treptat o cana de zahar,o cana de nuci macinate,o lingura de faina,coaja de lamaie, esenta de rom,incorporandu-se bine ingredientele.Compozitia se pune intr-o tava mare ,unsa si tapetata,si se coace la foc mediu 20 -25 de minute.Se desprinde foaia de pe tava  cat e fierbinte ,se taie in2sau 3 bucati.Atentie!daca nu actionezi rapid,se intareste si n-o mai poti scoate din tava .

Crema:Se pun cele 6 galbenusuri  cu o cana de zahar intr-un vas ,se fierbe pe aburi  mestecandu-se mereu pana se ingroasa,se adauga untul,si 6 lingurite de nes.se freaca  crema  se lasa la racit.

Se pune crema intre foi si deasupra,peste care se presara nuca pisata . se taie a doua zi.

 

TIPS-URI

1

tava se poate tapeta cu hartie de copt sauunsa si tapetata cu faina

COMENTARII (7)

Teo

Teo 1

26.05.2010, 22:43

BuniMaria,si pe aceasta o iau de buna, pt .ca imi plac prajiturile cu ness !

liana_geicu

liana_geicu 1

26.05.2010, 23:28

Prajitura asta imi incanta papilele gustative, la cum arata cred ca este foarte buna!

Zamfira

Zamfira 1

25.08.2012, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!