Prajitura cu nes

de BuniMaria in Prajituri, 25 Mai 2010 | 12478 vizualizari

 

E delicioasa ,fiind preferata copiilor mei.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua       
  • 2 cani de zahar      
  • 1 cana nuci macinate      
  • 1/4 cana nuci pisate       
  • 1 lingura de faina        
  • 1 pachet de unt        
  • 6 lingurite nes      
  • coaja de lamaie        
  • esenta de rom      
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nes:

Se pregateste intai foaia:se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile,se adauga treptat o cana de zahar,o cana de nuci macinate,o lingura de faina,coaja de lamaie, esenta de rom,incorporandu-se bine ingredientele.Compozitia se pune intr-o tava mare ,unsa si tapetata,si se coace la foc mediu 20 -25 de minute.Se desprinde foaia de pe tava  cat e fierbinte ,se taie in2sau 3 bucati.Atentie!daca nu actionezi rapid,se intareste si n-o mai poti scoate din tava .

Crema:Se pun cele 6 galbenusuri  cu o cana de zahar intr-un vas ,se fierbe pe aburi  mestecandu-se mereu pana se ingroasa,se adauga untul,si 6 lingurite de nes.se freaca  crema  se lasa la racit.

Se pune crema intre foi si deasupra,peste care se presara nuca pisata . se taie a doua zi.

TIPS-URI

1

tava se poate tapeta cu hartie de copt sauunsa si tapetata cu faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nes" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Teo 1

26.05.2010, 22:43

BuniMaria,si pe aceasta o iau de buna, pt .ca imi plac prajiturile cu ness !

liana_geicu 1

26.05.2010, 23:28

Prajitura asta imi incanta papilele gustative, la cum arata cred ca este foarte buna!

Zamfira 1

25.08.2012, 21:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si capsuni