Prajitura cu ness

de ana in Prajituri, 22 Apr 2012 | 13679 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • putina sare
  • 3 linguri apa

Crema

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri mari, ness
  • 10 gr gelatina
  • 400 ml frisca lichida indulcita

Sirop

  • zahar, rom, apa
  • +400 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness:

Batem spuma albusurile, incorporam treptat zaharul si apa, adaugam galbenusurile sarea cacao si la final faina.
Intr-o tava(25/32) tapetata cu hartie de copt turnam compozitia obtinuta si coacem la foc mediu.


Crema:

Intr-o craticioara puneti oul, zaharul, ness-ul si untul si puneti cratita la foc mic.. Amestecati incontinu pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa clocoteasca. Lasam sa se raceasca. Intre timp mixam frisca si punem la hidratat gelatina(punem 10 gr de gelatina intr-un pahar si acoperim cu apa). Cand gelatina s-a hidratat o lasam maxim 2 secunde la microunde(cat sa se topeasca, grija mare sa nu fiarba) apoi o adaugam in amestecul de ou cu ness. Acest amestec il incorporam in frisca mixata bine. Peste blatul racit turnam siropul rece apoi netezim crema de ness. Lasam la frigider cca 2 ore dupa care ornam cu frisca.
m-am inspirat din retata prajiturii Boema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ana 1

23.04.2012, 21:26

Va multumesc frumos!

Teo 1

23.04.2012, 22:38

tare frumoasa!

Sim0na 1

24.04.2012, 20:08

Ce bine arata...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400