Prajitura cu ness

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Ian 2013 | 19443 vizualizari

 

Asta-i preferata mamei mele,o fac destul de des.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 1 pahar cu zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 pahar nuci macinate
  • Crema
  • 250 g unt
  • 130 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri ness
  • 50-100 g nuci prajite si taiate
  • ciocolata pentru ornat

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness:

BLAT:

Se freaca 4 galbenusuri cu zaharul pana devin o spuma, se adauga faina, nucile macinate. Se bat cele 6 albusuri si se adauga peste amestecul de mai sus. Se pune in tava unsa sau cu foaie de copt. E gata cand trece testul scobitorii.

CREMA:

Untul se freaca cu zaharul, pana devine o spuma cremoasa, se adauga cele 2 galbenusuri, nessul si nuca macinata

ASAMBLARE

Se adauga peste blatul racit crema, deasupra se rade ciocolata sau se poate pune si ciocolata topita.

 

COMENTARII (24)

Constelatialeu 1

14.04.2014, 17:30

Cristin2,nu este nevoie,daca bati bine albusurile creste..

cristin2 1

15.04.2014, 12:28

multumesc pentru informatie.sigur o incerc

Constelatialeu 1

15.04.2014, 12:54

Cu placere,cristin2 !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04