Prăjitură cu ness

de ionix in Prajituri, 12 Feb 2010 | 3707 vizualizari

 

reteta am găsit-o într-o revistă acum câteva săptămâni

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri cu miere(eu am avut miere de pădure foarte dulce)
  • 5-6 linguri cu ness
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 400 g iaurt
  • Circa 300 g făină
  • O lingură praf de copt
  • Zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu ness:

200 de grame din unt, care trebuie să fie foarte moale, se amestecă cu două linguri cu miere, până se vor încorpora foarte bine.


Între timp punem ciocolata la topit împreună cu restul de unt iar când s-a topit adăugăm nesul amestecând bine până se omogenizează.


În untul amestecat cu mierea, adăugăm iaurtul şi mixăm bine.


După ce s-a încorporat iaurtul adăugăm şi restul de miere şi ciocolata topită, dacă ţi se pare prea amară poţi să mai adaugi miere.


Adăugăm praful de copt şi laptele mixând întruna.


Se adaugă făina treptat până când obtinem o compozitie asemănătoare cu cea pentru chec, e posibil să ai nevoie de mai multă făină sau mai puţină.


Compoziţia se pune într-o tavă tapetată şi se dă la cuptor, la foc mic.


Se lasă până când face o crustă deasupra.


Înăuntru compoziţia este moale, nu funcţionează testul cu scobitoarea aici.


Se lasă la răcit iar apoi se pudrează cu zahăr şi se taie în formele dorite.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

cred ca nessul poate fi inlocuit de cacao, dar in cantitati mai mici banuiesc :p

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură cu ness 17096
retete culinare - Prăjitură cu ness 17097
retete culinare - Prăjitură cu ness 17098
retete culinare - Prăjitură cu ness 17099
retete culinare - Prăjitură cu ness 17100
retete culinare - Prăjitură cu ness 17101
retete culinare - Prăjitură cu ness 17102
retete culinare - Prăjitură cu ness 17103
retete culinare - Prăjitură cu ness 17104

COMENTARII (27)

ionix 1

16.02.2010, 16:59

pai, erai ocupata cand am facut-o nici n-a avut timp sa se raceasca complet si s-a mancat

silvi0ara 1

18.02.2010, 11:52

O combinatie de arome tate buna.

ionix 1

18.02.2010, 11:54

asa-i Silvioara...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI