Prajitura cu ness

de dany03 in Prajituri, 5 Noi 2013 | 23159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite ness
  • CREMA
  • 200 gr.unt sau margarina
  • 150 gr. zahar pudra
  • 2 lingurite cafea ness
  • 3 galbenusuri
  • GLAZURA
  • 10 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita apa calduta,
  • unt cat o nuca bine incins pe foc
  • 1 lingura cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness:

Amesteci galbenusurile cu zaharul, cu nesul apoi bati spuma albusurile si le pui in compozitia de galbenusuri. Adaugi praful de copt dizolvat in putin otet, faina si amesteci usor.

Pui compozitia in tava unsa si o dai la copt.

Dupa ce se coace.o lasi sa se raceasca si o tai in doua.

Pentru crema bati spuma untul cu zahar , nessul , 3 galbenusuri si umpli blatul.

Deasupra faci o glazura din zahar, cacao, un pic de apa calda si untul incins pe foc.

Deasupra presari nuca de cocos.

 

COMENTARII (10)

Alexandra Craiovan

Alexandra Craiovan 1

29.12.2014, 23:34

Yummmmyyy

virginica

virginica 1

30.12.2014, 04:29

Crema cu galbenusurile crude? Nu e scarboasa?

dany03

dany03 1

01.02.2015, 18:41

Galbenusul se amesteca cu untul frecat cu zahar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!