Prajitura cu ness si cafea

de Julie in Prajituri, 10 Mai 2010 | 13651 vizualizari

 

Am gasit in revista "Click-pofta buna" o reteta de prajitura care mi-a facut cu ochiul, asa ca am incercat-o. Am modificat putin cantitatile pentru ca eu am folosit o tava mai mica. A iesit o bunatate, mai ales ca eu sunt un fan inrait al cafelei si nessului...

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • o lingura cafea macinata
  • o lingurita ness
  • 2 linguri faina

CREMA:

  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 50 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2 lingurite ness
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness si cafea:

Pregatim blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amesteca cu cafeaua , cacaua si nessul.Amestecam usor. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem 25-30 minute la foc potrivit.

Pentru crema: amestecam galbenusurile cu zaharul pudra,nessul si apoi cu laptele. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa compozitia. Dupa ce se raceste se amesteca cu untul frecat spuma.

Intindem crema deasupra blatului ,decoram cu nuca de cocos sau cu ciocolata rasa .
Pastram la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Julie 1

16.09.2010, 17:51

Nu este neaparat nevoie sa pui si praf de copt. Blatul va creste oricum, daca bati ouale bine. Nu sunt numai 2 linguri de faina, nu uita ca si cacaua are un rol important in a ingrosa aluatul.

violeta_mov 1

17.09.2010, 12:37

Multumesc, Julie! Am facut-o fix dupa reteta ta si e intr-adevar foarte, foarte buna!

savuanamaria 1

02.05.2013, 12:09

mie nu mi-a iesit crema((

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de branza cu ness