Prajitura cu nuca

de Bunica in Prajituri, 2 Oct 2009 | 9242 vizualizari

 

Cand bunicesti doi nepoti frumosi trebuie sa-ti amintesti de prajituri pe care nu le-ai mai facut din tinerete.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 9 linguri de apa
  • 400 g. zahar
  • 300.g. faina
  • 1 praf de copt
  • arome
  • nuca pisata sau rasnita
  • Pentru sirop:
  • 500 ml. apa
  •  300g, zahar
  • -4 linguri cacao
  • 1 pachet de unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Blatul:


Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, albusurile batute spuma si apoi faina si praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava ( 25/35cm.) tapatata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins. Se coace la foc potrivit timp de 30 min.


Intre timp se face siropul.


Se fierbe apa cu zaharul si cacao pana se leaga putin , apoi se adauga untul.


Cand blatul este caldut se toarna deasupra siropul fierbinte.


Se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste cu incredere.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune nuci si in interior.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca 8186
retete culinare - Prajitura cu nuca 8187
retete culinare - Prajitura cu nuca 8188
retete culinare - Prajitura cu nuca 8189
retete culinare - Prajitura cu nuca 8190
retete culinare - Prajitura cu nuca 8191

COMENTARII (11)

Tuxedo 1

13.11.2013, 16:28

unde ai pus nucile ???

feliciacristea46 1

13.11.2013, 17:12

si nucile ce faci cu ele ca nu ai scris ?

carmen_garda 1

08.12.2013, 23:45

si nuca unde o punem???

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!