Prajitura cu nuca

de Bunica in Prajituri, 2 Oct 2009 | 9311 vizualizari

 

Cand bunicesti doi nepoti frumosi trebuie sa-ti amintesti de prajituri pe care nu le-ai mai facut din tinerete.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 9 linguri de apa
  • 400 g. zahar
  • 300.g. faina
  • 1 praf de copt
  • arome
  • nuca pisata sau rasnita
  • Pentru sirop:
  • 500 ml. apa
  •  300g, zahar
  • -4 linguri cacao
  • 1 pachet de unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, albusurile batute spuma si apoi faina si praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava ( 25/35cm.) tapatata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins. Se coace la foc potrivit timp de 30 min.

Intre timp se face siropul.

Se fierbe apa cu zaharul si cacao pana se leaga putin , apoi se adauga untul.

Cand blatul este caldut se toarna deasupra siropul fierbinte.

Se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste cu incredere.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune nuci si in interior.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca 8186
retete culinare - Prajitura cu nuca 8187
retete culinare - Prajitura cu nuca 8188
retete culinare - Prajitura cu nuca 8189
retete culinare - Prajitura cu nuca 8190
retete culinare - Prajitura cu nuca 8191

COMENTARII (11)

Tuxedo 1

13.11.2013, 16:28

unde ai pus nucile ???

feliciacristea46 1

13.11.2013, 17:12

si nucile ce faci cu ele ca nu ai scris ?

carmen_garda 1

08.12.2013, 23:45

si nuca unde o punem???

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21