Prajitura cu nuca

de retetele_tinei in Prajituri, 25 Dec 2015 | 14940 vizualizari

 

Aceasta Prajitura cu nuca, are o poveste in spate, pe care nu puteam sa nu o povestesc inainte. Prajitura aceasta, o stiam de numele de Nechitoaie, si acum poate va intrebati de unde acest nume....dar, raspunsul e simplu, de la numele de familie al soacrei matusii mele. Soacra matusii mele se numeste Nechita, iar cand oamenii pregateau prajitura asta, spuneau ca  reteta e de la Nechitoaia, iar mai tarziu, au schimbat numele, probabil din comoditate, din prajitura cu nuca, in Nechitoaia, asa incat toti stiau ca reteta era de la ea.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de biscuiti maruntiti (1 cana 250g aprox.)
  • 2 cani de nuca macinata
  • 30 linguri zahar
  • 250g unt
  • 6 oua
  • 2 linguri apa
Portii: 39
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Se amesteca biscuitii cu nuca, galbenusurile, 10 linguri de zahar si untul.

Compozitia rezultata se aseaza intr-o tava, iar tava se da la cuptor.

Apoi, se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, iar separat se topesc cele 10 linguri de zahar ramase. Cand zaharul e topit se pun 2 linguri de apa si se lasa la fiert, pana se omogenizeaza totul. Apoi, caramelul se pune peste albusurile batute.

Cand coca devine aurie, se scoate din cuptor, iar peste ea se pun albusele cu caramel. Apoi, tava se da la cuptor, pana albusele prind o culoare maronie.

Prajitura se taie calda, cu un cutit umed. Cutitul trebuie umezit foarte, foarte des.

Se serveste rece!!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nuca-0
Prajitura cu nuca-1
Prajitura cu nuca-2
Prajitura cu nuca-3
Prajitura cu nuca-4
Prajitura cu nuca-5
Prajitura cu nuca-6
Prajitura cu nuca-7
Prajitura cu nuca-8

COMENTARII (11)

Xandrinne

Xandrinne 1

28.12.2015, 09:04

Interesanta!

Criss

Criss 1

28.12.2015, 09:30

Micutza Luana

Micutza Luana 1

28.12.2015, 10:19

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!