Prajitura cu nuca, ciocolata si rom

de T I M E A in Prajituri, 15 Apr 2012 | 3139 vizualizari

 

Este o prajitura cu o combinatie perfecta: nuci, ciocolata si rom.
O recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt blat: 

  • 6 oua 
  • 150 ml ulei 
  • 150 gr faina 
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuca 
  • 1 praf de copt 
  • 4 linguri apa fierbinte

Ingrediente pt crema: 

  • 200 ml frisca lichida neindulcita 
  • 200 gr ciocolata neagra 55% cacao 
  • 180 gr zahar 
  • 70 gr unt 
  • 2 sticlute esenta de rom

Pentru ornat:

  • 100 gr nuca prajita taiata bucati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, ciocolata si rom:

Batem albusurile spuma folosind mixerul. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile frecate cu praful de copt, uleiul si apa. Incorporam apoi faina si la final nuca folosind o spatula amestecand usor sa nu se lase spuma.

Turnam intr-o tava tapetata si bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 minute. 

Pregatim crema astfel: punem pe foc frisca lichida amestecata cu zahar si lasam pana fierbe amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam untul bucatele si esenta de rom. Bagam la frigider timp de aprox o ora.

Blatul racit il taiem in doua. Ungem prima foaie cu 1/3 din crema, asezam a doua foaie si ungem cu restul de crema.

Nucile le prajim usor in cuptor, le maruntim si le punem peste crema. Apasam usor cu mana nucile sa intre usor in crema.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nuca, ciocolata si rom-0
Prajitura cu nuca, ciocolata si rom-1
Prajitura cu nuca, ciocolata si rom-2
Prajitura cu nuca, ciocolata si rom-3
Prajitura cu nuca, ciocolata si rom-4
Prajitura cu nuca, ciocolata si rom-5
Prajitura cu nuca, ciocolata si rom-6
Prajitura cu nuca, ciocolata si rom-7

COMENTARII (23)

T I M E A

T I M E A 1

16.04.2012, 11:28

oana, iri - multumesc

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:06

buna,buna

T I M E A

T I M E A 1

17.04.2012, 16:52

multumesc diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!