Prajitura cu nuca, ciocolata si rom

de T I M E A in Prajituri, 15 Apr 2012 | 6756 vizualizari

 

Este o prajitura cu o combinatie perfecta: nuci, ciocolata si rom.
O recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt blat: 

  • 6 oua 
  • 150 ml ulei 
  • 150 gr faina 
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuca 
  • 1 praf de copt 
  • 4 linguri apa fierbinte

Ingrediente pt crema: 

  • 200 ml frisca lichida neindulcita 
  • 200 gr ciocolata neagra 55% cacao 
  • 180 gr zahar 
  • 70 gr unt 
  • 2 sticlute esenta de rom

Pentru ornat:

  • 100 gr nuca prajita taiata bucati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, ciocolata si rom:

Batem albusurile spuma folosind mixerul. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile frecate cu praful de copt, uleiul si apa. Incorporam apoi faina si la final nuca folosind o spatula amestecand usor sa nu se lase spuma.

Turnam intr-o tava tapetata si bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 minute. 

Pregatim crema astfel: punem pe foc frisca lichida amestecata cu zahar si lasam pana fierbe amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam untul bucatele si esenta de rom. Bagam la frigider timp de aprox o ora.

Blatul racit il taiem in doua. Ungem prima foaie cu 1/3 din crema, asezam a doua foaie si ungem cu restul de crema.

Nucile le prajim usor in cuptor, le maruntim si le punem peste crema. Apasam usor cu mana nucile sa intre usor in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem asortat si bezea