Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş

de madi_marin in Prajituri, 18 Mar 2012 | 7494 vizualizari

 

Am încropit rapid un dulce pentru duminica aceasta. Crema e un deliciu şi s-a potrivit perfect cu blatul aerat cu nucă şi însiropat şi spuma de albuşuri presărată cu cacao.Încercaţi şi voi! Stiu că nu e perfectă, dar trec printr-o perioadă grea şi tristă şi nu prea îmi arde de gătit.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă
  • 7 linguri cu zahăr
  • 10 linguri cu făină
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 150 g nucă zdrobită
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Crema:

  • 180 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 50 g unt
  • 1 lingură cu cacao

Sirop:

  • 4 linguri cu miere
  • apă
  • esenţă de rom

Spuma de albuşuri:

  • 2 albuşuri
  • 4 linguri cu zahăr

Ornat:

  • cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşuile se freacă cu uleiul. Cele două compoziţii se amestecă. Se adaugă esenţa, făina cernută cu praful de copt şi nuca zdrobită. Se amestecă totul bine, apoi compoziţia se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. SE coace blatul cam 25 de minute. Se face testul scobitorii. Se dă la răcit.

Pentru cremă se pun toate ingredientele într-un vas la foc mic şi se amestecă bine până ce s-a omogenizat totul. Se lasă la răcit.

Sirop: amestecăm mierea cu apă şi esenţă de rom.

Spuma de albuşuri: batem la bain-marie albuşurile spumă tare cu zahărul.

Asamblare: blatul răcit se însiropează, deasupra se pune toată crema de ciocolată şi spuma de albuşuri. Se presară cu cacao .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

madi_marin 1

20.03.2012, 19:51

mirela...ma bucur ca iti place...

ionela2682 1

23.03.2012, 19:54

yammmmyy...

madi_marin 1

23.03.2012, 20:44

ionela...multumesc...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec red velvet (de post)