Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 3 Ian 2015 | 4760 vizualizari

 

Inca o prajitura delicioasa ce a stat pe masa noastra de Craciun. Merita incercata dar sa dai si la altii ca altfel, mananci din ea pana nu mai poti :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi: 
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri si jumatate amidon
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 plicuri de ness
  • inimioare pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone:

Blaturi: Ingredientele sunt pentru doua foi de blat. Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu 5 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte. Amestecam 1 lingurita de praf de copt cu 4 linguri de faina. Le incorporam in compozitia cu oua, apoi 1 lingurita de esenta si 4 linguri de nuca macinata. Punem albusurile peste si le amestecam usor cu o paleta de silicon. Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia blatului. Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam circa 12-14 minute pana este copt blatul. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celalalt blat.

Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem pe foc cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot, pastaia de vanilie o scoatem si o aruncam, dam focul la mic si adaugam amestecul cu amidon. Invartim continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Mascarponele il mixam cu zaharul pudra. Peste, punem crema ce s-a racit, mixam usor, iar la final adaugam ness-ul. Asezam primul blat in tava, punem circa 3/4 din crema si o intindem cu o paleta. Venim cu al 2 lea blat si ungem cu restul de crema. Presaram cateva bombonele si dam prajitura la rece.  Te lingi pe degete ce buna este! :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone 360695
retete culinare - Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone 360696
retete culinare - Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone 360697
retete culinare - Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone 360698
retete culinare - Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone 360699
retete culinare - Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone 360700
retete culinare - Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone 360701
retete culinare - Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone 360702
retete culinare - Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone 360703
retete culinare - Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone 360704

COMENTARII (34)

Rocsi 1

07.01.2015, 21:46

Katty si mie imi place mult combinatia

Rocsi 1

07.01.2015, 21:47

Teo, ne-am si abtinut, am mai servit

Rocsi 1

07.01.2015, 21:47

Multumesc mult draga Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S