Prajitura cu nuca de cocos

de mamaieelena in Prajituri, 24 Mai 2011 | 12321 vizualizari

 

initial m-am pregatit sufleteste sa fac un tort pe care o sa-l prezint dupa aceasta prajitura deoarece am preluat reteta pentru care ii multumesc mult, postavaru ea este cea dupa care am facut aceasta delicioasa prajitura dar cu mici modificari de cantitati si asamblare o sa vedeti....

 

INGREDIENTE

  • 9 albusuri
  • 300 gr.zahar
  • 200 gr.nuca de cocos
  • 4 linguri cu faina
  • glazura :
  • 100 gr.ciocolata cu alune
  • 150 gr.ciocolata amaruie de prajituri
  • 50ml lapte
  • fulgi de migdale
  • crema:
  • 1 plic de crema care se face la rece
  • 125 ml.lapte rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Albusurile se bat cu un praf de sare, adaugandu-se zaharul. Faina se amesteca cu nuca de cocos si se va pune treptat in albusuri .

Cuptorul preincalzit la 160-170 de grade. Intr-o tava de aragaz punem hartie de copt si punem albusurile intinzind bine pe toata suprafata tavii, apoi se da la cuptor pana capata o culoare usor mai inchisa catre bej si este un pic tare deasupra semn ca blatul este facut .

Se da pe un gratar la rece timp in care pregatim crema si glazura astfel: punem laptele in bol peste praful de crema si timp de 3 minute se bate energic. Crema este gata si punem si glazura la facut : intr-o craticioara se desface ciocolata si punem si laptele cand este dizolvata, dam deoparte ca sa pregatim prajitura.

Pe o tava dreptunghiulara am pus blatul jumatate caci l-am taiat in doua bucati egale si am pus crema toata am pus si cel de al doilea blat peste care am pus glazura si fulgii de migdale.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dana cu kiwi