Prajitura cu nuca de cocos

de Teo in Prajituri, 14 Mar 2010 | 18763 vizualizari

 

..este o prajitura foarte buna pe care am gasit-o acum cativa ani intr-o revista si pe care nu o mai facusem de mult...sper sa va placa si voua..

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g untura/margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • CREMA 1:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 250 ml lapte pt nuca de cocos
  • 2-3 linguri de gris fierte in 300 ml lapte
  • CREMA 2:
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 6 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet margarina
  • 1 ciocolata mica
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Blatul. Se amesteca faina, praful de copt si untura, se adauga zaharul, cacaoa, oul, laptele si se framanta aluatul.


Crema 1. Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se amesteca nuca de cocos cu laptele si se fierb la foc mic cat sa dea intr-un clocot, se da compozitia deoparte. Se lasa la rece, apoi se adauga in albusuri si se omogenizeaza. Ca sa nu se faramiteze nuca de cocos, se fierb 2-3 linguri de gris in 300 ml lapte, apoi se omogenizeaza cu nuca de cocos.


Impartim aluatul in doua, intindem prima parte, apoi asezam crema de cocos (crema 1); asezam a II-a foaie, pe care o intepam cu furculita si dam prajitura la cuptor 40 min.


Intre timp pregatim crema 2.


Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, laptele si se pune pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu margarina.


Dupa ce s-a racit prajitura se aseaza crema 2 si deasupra se rade nuca caramelizata, nuca de cocos, ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca nuca de cocos se frimitureste in crema de albusuri trebuie neaparat sa o amestecam in cateva linguri de gris sau budinca fierte in 300 ml lapte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos 22195
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos 22196
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos 22197

COMENTARII (21)

mariana1978 1

26.09.2013, 13:12

nu e prea multa faina pentru 2 foi?
eu am incercat-o,dar mi-au iesit f aiurea foile

Teo 1

26.09.2013, 19:04

Mariana,este suficient 500g faina!

adisor 1

26.09.2013, 21:50

prea multa faina,nu merge..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!