Prajitura cu nuca de cocos si ananas

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 13 Mai 2015 | 2976 vizualizari

 

O delicioasa prajitura cu blat de albusuri si fulgi de cocos. Seamana mult cu Prajitura Raffaello,doar ca, in locul cremei de vanilie e o crema fina, aerata si foarte aromata, cu ananas.
Am vazut prajitura asta in multe combinatii atat cu creme din galbenusurile ramase de la blat,cat si cu frisca in diferite combinatii. Mie mi-a placut mult asocierea nuca de cocos-ananas si, cand am vazut reteta pe blogul Sidoniei, am zis ca musai s-o fac. Asa ca am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8albusuri,
  • 150gr zahar,
  • 150gr nuca de cocos,
  • 2ling faina,
  • 1praf de copt,
  • 1 praf sare.
  • Crema:
  • 1 borcan de 400gr gem de ananas,
  • 300ml smantana pentru frisca.
  • Glazura (Royal Icing) :
  • 1albus,
  • 100gr zahar pudra,zeama de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si ananas:

Blat: Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Cand s-au intarit,se adauga,treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.In bezeaua formata se adauga faina, nuca de cocos si praful de copt amestecate. Se omogenizeaza totul cu o spatula, incet, de jos in sus. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. Blatul este copt cand trece proba scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit.

Crema: Smantana pentru frisca se bate pana incepe sa se intareasca. In acest moment se adauga gemul de ananas. Se bate in continuare pana se omogenizeaza totul.

Blatul se insiropeaza cu 100ml lapte rece,iar deasupra se pune crema de ananas.

Glazura: Albusul se mixeaza cu zaharul praf si zeama de lamaie.Compozitia obtinuta se intinde deasupra cremei.

Intr-o tigaie se prajesc 2-3 linguri de nuca de cocos. Nu se lasa mult, doar sa-si schimbe culoarea. Dupa ce s-au racit, se presara deasupra prajiturii.

Se da la rece pana a doua zi cand glazura va fi intarita.

 

TIPS-URI

1

Daca smantana pentru frisca nu e indulcita,adaugati zahar cand o bteti.

COMENTARII (10)

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

13.05.2015, 22:18

Ce bună!

mirela0911

mirela0911 1

14.05.2015, 12:27

Buna praji!

dantes

dantes 1

14.05.2015, 16:06

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!