Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

de GretaRachita in Prajituri, 6 Ian 2014 | 4817 vizualizari

 

Norisorul meu de ciocolata, un mixt de bunatati: cocos, alune, ciocolata... Dar cat de frumosi pot sa fie norii?
V-ati oprit vreodata sa ii priviti? Cand eram micuta stateam ore in sir cu ochii lipiti de nori. Fiecare imi dadea impresia ca ar fi semanat cu ceva, cu cineva. Imi imaginam cate o poveste pentru fiecare nor in parte. Imi placea sa vad cu isi schimbau forma, directia. Imi creau impresia de libertate absoluta.
Fiind in concediu, in dimineata aceasta am facut ceva ce imi lipsea foarte mult: am privit norii... printre acestea era un norisor ce imi dadea impresia de dulce, de bun, de imbietor facandu-mi pofta de aceasta prajitura.

Norisorul meu de ciocolata

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1+1/2 pahar de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de faina
  • esenta rom
  • 200 g cocos
  • 200 ml smantana dulce
  • 160 g ciocolata cu alune de pamant intregi
  • 1 nuca de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata:

Tapetam o tava de 25-30 cm cu hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei.

Mixam bine galbenusurile cu 3/4 pahare de zahar + esenta de rom + cacaoua+ faina si turnam amestecul obtinut in tava. Batem albusurile spuma pana a obtine o compoztie tareaceasta crema peste blatul de cacao, in tava. Dam totul la cuptor preincalzit, la 180 grade pentru circa 30/40 minute. Incercam cu scobitoarea pentru a vedea cand este copt (cand nu ramane nimic lipit de scobitoare, putem scoate prajitura din cuptor).

Punem intr-o cratita pe foc mediu smantana impreuna cu ciocolata rupta in bucatele mici. Amestecam pana ce se topeste ciocolata, fara a face compozitia sa fiarba. Adaugam untul.

Lasam sa se raceasca putin glazura (sa nu fie fierbinte) si ungem prajitura deasupra cu aceasta glazura. O dam la figider pentru aproximativ o ora.

Trecuta o ora, scoatem prajitura din frigider si o taiem in patratele. Si iata norisorii nostri de cocos "ciocolatosi" ... o minune.

 

COMENTARII (10)

luitza

luitza 1

09.01.2014, 11:44

buna praji, dar unde ai pus nuca de cocos??

cristinasimona

cristinasimona 1

10.01.2014, 17:14

nu vad unde e nuca de cocos in prajitura...banuiesc ca se amesteca nuca de cocos in albusul batut spuma

GretaRachita

GretaRachita 1

12.01.2014, 17:28

Exact fetelor. Nuca de cocos se amesteca impreuna cu albusurile. Modific imediat reteta. Mi-a scapat. Va pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!