Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane

de Dea_Dea in Prajituri, 18 Apr 2013 | 3731 vizualizari

 

O minunatie!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • SIROP:;
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 150 gr pireu de castane
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane:

BLATUL:

Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt (20x30), se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 minute. Se scoate la racit pe gratar si se taie in doua.

SIROP:

Apa si zaharul se pun pe foc pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

CREMA:

Frisca se bate si se incorporeaza in pireul de castane.

ASAMBLARE:

Se insiropeaza blatul, se pune blat, crema, nuca de cocos, blat, crema si la final iar nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

Rocsi 1

18.04.2013, 22:27

Cat de bine arata!

Dea_Dea 1

18.04.2013, 23:05

Luana am gasit la supermarket pireu de castane la pachet , ca si cel de unt , la 250 gr.

Dea_Dea 1

18.04.2013, 23:05

Va multumesc dragilor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
White Cake