Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am separat ouale. Albusurile le-am mixat impreuna cu un praf de sare, pana au devenit spuma. Am adaugat si zaharul, obtinand o bezea. Am adaugat faina si nuca de cocos, amestecand cu o spatula prin rasturnare.
Am uns o tava (20/30) cu unt si am tapetat cu faina. Am turnat blatul si am dat la cuptorul preincalzit, pana s-a rumenit putin, fara a se usca. Cand a fost gata, l-am lasat sa se raceasca complet.
Am pregatit crema de vanilie, mixand galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce amestecul s-a albit. Am incorporat faina si am diluat cu laptele rece. Am pus la fierb pe baie de abur pana s-a ingrosat crema. O lasam sa se raceasca.
Untul l-am frecat spuma, apoi am adaugat treptat crema, iar la urma nuca de cocos.
Ciocolata am rupt-o bucati si am topit-o pe baie de abur. Am adaugat si untul si am lasat-o sa se raceasca.
Peste blatul racit am pus crema de vanilie, niveland bine. Am turnat glazura de ciocolata si nuca de cocos.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult