Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de Sim0na in Prajituri, 22 Feb 2012 | 31605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 g unt
  • 1 lingura nuca de cocos
  • Glazura ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingura unt
  • Ptr ornat:
  • nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Am separat ouale. Albusurile le-am mixat impreuna cu un praf de sare, pana au devenit spuma. Am adaugat si zaharul, obtinand o bezea. Am adaugat faina si nuca de cocos, amestecand cu o spatula prin rasturnare.

Am uns o tava (20/30) cu unt si am tapetat cu faina. Am turnat blatul si am dat la cuptorul preincalzit, pana s-a rumenit putin, fara a se usca. Cand a fost gata, l-am lasat sa se raceasca complet.

Am pregatit crema de vanilie, mixand galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce amestecul s-a albit. Am incorporat faina si am diluat cu laptele rece. Am pus la fierb pe baie de abur pana s-a ingrosat crema. O lasam sa se raceasca.

Untul l-am frecat spuma, apoi am adaugat treptat crema, iar la urma nuca de cocos.

Ciocolata am rupt-o bucati si am topit-o pe baie de abur. Am adaugat si untul si am lasat-o sa se raceasca.

Peste blatul racit am pus crema de vanilie, niveland bine. Am turnat glazura de ciocolata si nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

23.02.2012, 19:56

Mmmmmmmmm

VERONICA2607 1

23.02.2012, 21:20

cine n-ar vrea..dar asta e...

Sim0na 1

25.02.2012, 15:49

Va pup fetelor si va ofert cate o portie vituala, din pacate, la fiecare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tavalita