Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de rena in Prajituri, 28 Dec 2013 | 71204 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT NUCA DE COCOS:

  • 6 albusuri
  • 300gr.nuca de cocos rasa
  • 300gr.zahar
  • un praf de sare

CREMA DE VANILIE:

  • 6 galbenusuri
  • 8linguri de zahar
  • 50gr.amidon
  • 300ml.lapte
  • 350ml.frisca
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare

STRATUL DE CIOCOLATA:

  • 200gr.ciocolata
  • 75ml.frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Blat nuca de cocos:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza cu ajutorul unei palete. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia ,nivelam si bagam tava in cuptor 160-170 de grade pina se aureste pe deasupra. Dupa ce s-a racit scoatem cu grija blatul din tava (atentie ca se sfarama usor) indepartam hartia si il asezam din nou in tava in care l-am copt tot pe hartie de copt.

Pentru stratul de ciocolata:

Punem ciocolata si frisca pe baie de apa pana se omogeneaza dupa care o turnam imediat peste blat,nivelam si dam tava la rece.

Crema de vanilie: Galbenusurile se amesteca cu zaharul,amidonul si 100ml.lapte rece. Punem restul de lapte la fiert.Cand a dat in fiert turnam peste amestecul de galbenusuri si fierbem incontinuare amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam la racit timp in care batem frisca.Crema racita o mixam cu mixerul si adaugam cate o ligura din frisca batuta pana ce o incorporam pe toata. Aromatizam cu esenta de vanilie. Intindem crema peste stratul de ciocolata,si decoram cu ciocolata rasa. Dam tava la rece pt.cateva ore.

Se portioneaza cu grija cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte.

Spor si Pofta buna!

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287070
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287071
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287072
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287073
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287074
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287075
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287076
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287078
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287079
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287080
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287081
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287082
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287083
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287084
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie 287085

COMENTARII (18)

Criss 1

30.01.2014, 20:36

Aurelia 07_07 1

30.01.2014, 20:40

Ubulika 1

31.01.2014, 00:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S