Prăjitură cu nucă – Multicooker

de madi_marin in Prajituri, 7 Iun 2014 | 1059 vizualizari

 

E varianta tortului cu nuca fara faina , propus de Xandrinne. Doar ca eu am modificat un pic reteta (regulamentul imi permite :) )si ce e cel mai important.....am uitat sa fac poza din cook. Halep si marea finala sunt de vina! :)))))))

 

INGREDIENTE

  • 125 g nucă pralinată
  • 100 g nucă simplă
  • 100 g zahăr
  • 70 ml apă
  • 4 ouă
  • 2 linguri
  • de cacao
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 lingură de făină
  • Pentru ornat:
  • frişcă bătută
  • fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă – Multicooker:

Nuca pralinată, nuca măcinată fin, zahărul şi apa se pun la foc mic. Se amestecă continuu până ce zahărul s-a dizolvat şi compoziţia a devenit mai lichidă. Acum se adaugă ciocolata şi se amestecă să se topească. Se dă la răcit.

Se adaugă apoi esenţa de rom ,gălbenuşurile, lingura de făină, cacaoa şi albuşurile bătute spumă tare.

Compoziţia se toarnă în cuva aparatului unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Se selectează de la MENU  programul BAKE, temperatura de 180 grade şi COOKING TIME pentru 45 de minute.

Când e gata, se scoate uşor din vas şi se lasă la răcit.

Se ornează cu frişcă bătută, nucă măcinată, fructe şi ciocolată.

Poftă bună!

 

COMENTARII (27)

laura_n 1

08.06.2014, 16:46

interesanta! o sa o incerc si eu

Pushaa 1

08.06.2014, 17:18

delicioasa!

Lia_ 1

08.06.2014, 21:04

eu te cred pe cuvant ..delicioasa ...mmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04