Prajitura cu nuca prajita si caramel

de T I M E A in Prajituri, 2 Mar 2014 | 5900 vizualizari

 

Este un desert caruia greu ii poti rezista din cauza caramelului delicios combinat cu nuca prajita. Am folosit un blat de baza destul de simplu, farmecul consta in ce vedeti deasupra :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 plic praf de budinca caramel
  • 80 gr migdale macinate
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • 100 ml cafea fierbinte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Caramel:
  • 150 gr zahar
  • 100 ml smantana pt. frisca
  • 80 gr unt
  • Altele
  • 2-3 maini nuca taiata si prajita
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • 1 lingura rasa cacao pt tapetat tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca prajita si caramel:

Intr-un bol mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Separat intr-un bol mic frecam galbenusurile cu uleiul. Peste albusurile batute spuma adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam.

Amestecam faina cu praful de budinca, cacaoa si praful de copt si cu o lingura adaugam treptat la compozitia de oua alternand cu cafeaua si amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa spuma.

La final incorporam usor migdalele macinate.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24-26 cm, unsa cu unt si tapetata cu cacao.  Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30-35 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt. 

In timp ce avem blatul la cuptor pregatim caramelul.

Punem zaharul pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si il lasam pana se caramelizeaza. Atentie sa nu se arda!  Luam de pe foc si turnam smantana pentru frisca (frisca lichida neinsulcita de la Lidl folosec eu) .

Punem inapoi pe foc si lasam sa se topeasca caramelul. Cand e topit de tot adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste untul si incepe sa se ingroase putin.

Blatul scos din cuptor, dupa ce s-a racit putin il scoatem pe un platou. 

Turnam peste el aprox jumatate din cantitatea de caramel.

Presaram deasupra nuca taiata si prajita, iar peste nuca cu o lingura punem restul de caramel.

Lasam prajitura la frigider 30 -60 de minute pana se intareste caramelul, apoi feliem si servim.

Blatul este pufos si usor faramicios iar pentru caramelul cu nuca eu nu am cuvinte sa va descriu cat de mult imi place.

Va las imaginile, care sper sa zica mai mult decat am zis eu :)

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui migdalele din blat cu nuca macinata

2

Nuca o puteti pune intr-o tava si data la cuptor cateva minute dupa ce scoateti blatul din cuptor

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nuca prajita si caramel-0
Prajitura cu nuca prajita si caramel-1
Prajitura cu nuca prajita si caramel-2
Prajitura cu nuca prajita si caramel-3
Prajitura cu nuca prajita si caramel-4
Prajitura cu nuca prajita si caramel-5
Prajitura cu nuca prajita si caramel-6
Prajitura cu nuca prajita si caramel-7
Prajitura cu nuca prajita si caramel-8
Prajitura cu nuca prajita si caramel-9
Prajitura cu nuca prajita si caramel-10
Prajitura cu nuca prajita si caramel-11
Prajitura cu nuca prajita si caramel-12
Prajitura cu nuca prajita si caramel-13
Prajitura cu nuca prajita si caramel-14
Prajitura cu nuca prajita si caramel-15
Prajitura cu nuca prajita si caramel-16
Prajitura cu nuca prajita si caramel-17
Prajitura cu nuca prajita si caramel-18
Prajitura cu nuca prajita si caramel-19
Prajitura cu nuca prajita si caramel-20
Prajitura cu nuca prajita si caramel-21
Prajitura cu nuca prajita si caramel-22
Prajitura cu nuca prajita si caramel-23

COMENTARII (41)

Panacris 1

04.03.2014, 09:34

mihaelam90 1

05.03.2014, 19:14

T I M E A 1

06.03.2014, 22:19

Multumesc fetelor o recomand din toata inima, e delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04