Prajitura cu nuca si cafea

de Miha in Prajituri, 11 Iun 2012 | 12009 vizualizari

 

La multi ani Irina... Zile frumoase si senine!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300 g albus (~8 albusuri)
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri faina
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si cafea:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat, amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata. Incorporam amestecul in bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute.  Cand este gata se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Se topeste untul partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste. Adaugam cacaoa si cafeaua solubila si omogenizam.

Desprindem usor hartia de copt de pe blatul racit, se taie in 3 fasii, vom obtine astfel o prajitura lunga si ingusta. Impartim crema in 3 si o repartizam pe cele 3 foi. 

Dam prajitura la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pentru decor, se pot presara deasupra ceva nuci tocate.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca si cafea 166574
retete culinare - Prajitura cu nuca si cafea 166575

COMENTARII (56)

Toamna07 1

19.06.2012, 10:19

Eu,sincer ,as manca vreo 5 bucati,clar !

Likeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!

Miha 1

19.06.2012, 10:40

Si eu!

Tuxedo 1

07.04.2013, 17:03

mi-e o poftaaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!