Prajitura cu nuca si caramel

de T I M E A in Prajituri, 3 Ian 2013 | 16180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 1 plic praf de copt
  • 150 ml ulei
  • un varf cutit de sare
  • Crema
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 3 linguri faina
  • 1 ou + 3 linguri zahar
  • 125 gr unt
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • 100 gr nuca taiata si prajita
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si caramel:

Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.

Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam la racit. (Blatul se poate face cu o zi inainte pentru ca se taie mult mai usor a doua zi)

Crema: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie mare la aburi) si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit.

Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar racit.

Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si devine ca o bucinca.

Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit.

Blatul il taiem in trei. Ungem prima foaie cu jumatate din crema, asezam a doua foaie si intindem restul de crema peste care asezam a treia foaie.

Glazura: topim pe baie de aburi ciocolata facuta bucatele si amestecata cu frisca si untul. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. 

Turnam glazura peste prajitura si nivelam.

Deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Apasam usor cu palmele sa intre putin nuca in glazura.

Dam la frigider aprox o ora inainte se servire.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nuca si caramel-0
Prajitura cu nuca si caramel-1
Prajitura cu nuca si caramel-2

COMENTARII (55)

babi5 1

02.09.2013, 21:29

simona72 1

03.09.2013, 08:36

Aiaiai, ce bunatate!!

Aurelia 07_07 1

03.09.2013, 13:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04