Prajitura cu nuca si caramel

de Adele in Prajituri, 14 Noi 2014 | 11069 vizualizari

 

Am incercat minunata reteta a Timei :http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-deliciu-cu-nuca-si-caramel-61858.html,cu mici modificari in rest ce pot sa spun ,decat ca e delicioasa :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 50 ml ulei.
  • 100 gr faina.
  • 3 linguri apa calda.
  • 100 gr nuca macinata.
  • 1 plic praf de copt.
  • 1 lingura cacacao amara.
  • Crema:
  • 1 cana zahar(150 gr).
  • 1 cana lapte.
  • 3 linguri faina.
  • 1 ou+2 linguri zahar.
  • 100 gr unt.
  • frisca 250 ml.
  • Decor:
  • ciocolata.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si caramel:

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza cu putina sare albusurile pana devin spuma ,se adauga treptat zaharul ,dupa care se adauga galbenusurile si uleiul ,apa calda si se continua sa se mixeze bine la viteza mare.La final se adauga faina amestecata  cu praf de copt si cacao ,se amesteca de jos in su pana se incorporeaza bine dupa care se pune si nuca.Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 de minute la 180°.

Crema:Zaharul se pune la caramelizat si se lasa la foc mic ,dupa care se toarna laptele si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.

Intr-un vas se mixeaza ou cu zaharul ramas si faina ,treptat se adauga siropul racit si se pune din nou pe foc pana devine o crema tip budinca.
Sei ia de pe foc si se adauga untul se amesteca bine si se lasa la racit.

Cand crema este racita bine se amesteca cu frisca batuta si se continua sa se mixeze pana devine o crema spumoasa.

Blatul se taie in doua ,3 sferturi de crema se pun pe prima parte din blat ,se acopera cu cealalta parte de blat si deasupra restul de crema ramas.Se decoreaza cu nuci tostate si ciocolata.

TIPS-URI

1

Am pus o lingura de cacao in blòat pentru a da o culoare mai inchisa.

2

Se pot opri cateva linguri de crema caramel pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

marcela1979 1

15.11.2014, 05:57

Adele 1

15.11.2014, 09:01

Multumesc

iry-gabriela 1

07.04.2015, 14:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si caramel