Prajitura cu nuca si ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Noi 2015 | 1971 vizualizari

 

Ce sa mai introduc, e nuca, e ciocolata, am pus si vin langa.....sau poata sa vin`a oricine e amator de dulcegarii.....

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi de blat
  • Foaia 1
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca prajita si taiata grosier
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Foaia 2
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca prajita si taiata grosier
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra Schogetten
  • 3 linguri cacao
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • Glazura
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 2 linguri pline cu smantana 40% grasime
  • bombonele colorate si de ciocolata
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Foile de blat: Am folosit o tava cu dimensiuni de 28/38 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf d esare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca, faina, cacaoa si praful de copt si am omogenizat, avand grija sa amestec cu miscari lente de jos in sus. Compozitia obtinuta am intins-o in tava pregatita, am nivelat bine si am dat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor, lasam foaia de  blat sa se raceasca si procedam la fel si cu a doua foaie de blat.Cat timp se racesc cele doua foi ne apucam de crema.

Crema: Intr-o cratita punem galbenusurile cu zaharul, asezam cratita intr-o alta cratita in care fierbe apa, adica s afie pe baie de aburi. Amestecam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam ciocolata taiaat marunt, omogenizam si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam si cacaoa. Amestecam bine pana incepe sa se ingroase, tragem de pe foc si lasam sa se raceasca. Untul la temperatura acmerei in frecam bine pana devine o spuma, apoi luam cu o lingura din crema care s-a racit si omogenizam usor, procedam as apana terminam crema de ciocolata s ao incorporam in unt.

Asamblare: Asezam prima foaie de blat pe o tava, intindem crema uniform, punem foaia a doua si presam usor sa se prinda crema de ambele foi.apoi ne apucam s afacem glazura. Ciocolata impreuna cu smantana pe foc, amestecam pana se topeste ciocolata, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere. Intindem glazura peste prajitura cat este calda, apoi presaram bombonelele. Lasam la frigider pana a doua zi, cand o portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411015
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411016
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411017
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411018
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411019
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411020
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411021
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411022
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411023
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411024
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411025
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411026
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411027
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411028
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411029
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411030
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411031
retete culinare - Prajitura cu nuca si ciocolata 411032

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

miki_a 1

07.11.2015, 00:41

Spun si eu prezent! Frumoasa poza!

Rocsi 1

07.11.2015, 21:59

Mmm, buna de te lingi pe degete

simona72 1

08.11.2015, 09:41

Eteeee la ea!) pe langa prajitura asta buna ne-a adus si vin Clementinos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18