Prajitura cu nuca si crema caramel

de MonaMimi in Prajituri, 3 Dec 2013 | 4922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt sau margarina pentru creme
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g ciocolata alba
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema caramel:

Blat: Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea. Punem la copt pentru 20 minute (eu am copt doua foi din compozitie dar putem face si un singur blat).

In timp ce se raceste blatul pregatim crema: zaharul il caramelizam la foc mic. Cand este lichid il luam de pe foc si adaugam untul sau margarina taiata cubulete, amestecam bine pana se topeste untul sau margarina. Punem din nou vasul la foc mic si adaugam pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Lasam compozitia sa se ingroase putin amestecand continuu. Adaugam nuca macinata, amestecam bine si lasam putin la racit.

Glazura: ciocolata rupta bucatele, untul si frisca le punem la foc mic pana devin o crema, apoi lasam la racit putin.

Peste prima foaie razuim ciocolata alba, peste ciocolata punem crema calduta, apoi a doua foaie, iar apoi glazura de ciocolata. Lasam la rece pentru cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nuca si crema caramel-0
Prajitura cu nuca si crema caramel-1

COMENTARII (10)

MonaMimi

MonaMimi 1

03.12.2013, 20:46

Rocsi

Rocsi 1

03.12.2013, 21:54

Delicioasa!

MonaMimi

MonaMimi 1

04.12.2013, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!