Prajitura cu nuca si crema de cacao

de Rocsi in Prajituri, 6 Aug 2013 | 1704 vizualizari

 

Cum astazi eu si prietenul am aniversat cativa anisori de relatie trebuia sa pregatesc ceva dulce. Am exclus tortul si am ales sa pregatesc o prajitura cu blat de nuca si o crema de cacao care s-au combinat de minune si musafirii au fost tare incantati. A avut un real succes! La multi ani iubitul meu, stii cat de mult insemni pentru mine, reusesti sa ma faci sa zambesc cand imi este greu, ca imi esti mereu alaturi si impreuna am petrecut cei mai frumosi ani!!!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 10-11 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 13 linguri zahar
  • 5-6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr miez de nuca
Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • 6 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 120 gr unt
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic cappucino
  • bombonele pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de cacao:

Blatul:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana ajung la consistenta unei bezele.
Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie.
Adaugam faina in ploaie.
Miezul de nuca il taiem bucatele, il adaugam peste compozitia de mai sus si amestecam cu o paleta de silicon de sus in jos.

Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam la copt 20-25 de minute.

Cand este gata stingem focul la cuptor, intredeschidem usor usa si il lasam acolo pana se raceste complet.
Crema:
Intr-un bol amestecam cacaoa, amidonul, zaharul si putin lapte.
Le invartim bine sa nu se formeze cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert.
Cand da in clocot, turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic si lasam sa se ingroase ca o budinca.
Tragem crema de pe foc, aromatizam cu esenta de vanilie, punem o folie deasupra si lasam sa se raceasca.
Untul il mixam cu 2-3 linguri zahar pudra, apoi adaugam cate putin din crema de cacao rece si amestecam continuu.

Indepartam hartia de copt de pe blat, iar blatul il punem inapoi in tava in care l-am copt.
Preparam un cappucino si cu acesta insiropam blatul.
Deasupra punem crema si o nivelam cu o paleta.
Decoram cu bombonele sau cu ce mai doriti.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de cacao 250336
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de cacao 250337
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de cacao 250338
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de cacao 250339
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de cacao 250340
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de cacao 250341
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de cacao 250342
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de cacao 250343
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de cacao 250344
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de cacao 250345

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (39)

Rocsi 1

07.08.2013, 23:29

Multumesc Laura si sa fie bine pentru toata lumea

mamaieelena 1

08.08.2013, 09:21

Rocsi 1

08.08.2013, 10:39

Mamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S