Prajitura cu nuca si crema de cacao

de Rocsi in Prajituri, 6 Aug 2013 | 4575 vizualizari

 

Cum astazi eu si prietenul am aniversat cativa anisori de relatie trebuia sa pregatesc ceva dulce. Am exclus tortul si am ales sa pregatesc o prajitura cu blat de nuca si o crema de cacao care s-au combinat de minune si musafirii au fost tare incantati. A avut un real succes! La multi ani iubitul meu, stii cat de mult insemni pentru mine, reusesti sa ma faci sa zambesc cand imi este greu, ca imi esti mereu alaturi si impreuna am petrecut cei mai frumosi ani!!!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 10-11 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 13 linguri zahar
  • 5-6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr miez de nuca
Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • 6 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 120 gr unt
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic cappucino
  • bombonele pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de cacao:

Blatul:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana ajung la consistenta unei bezele.
Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie.
Adaugam faina in ploaie.
Miezul de nuca il taiem bucatele, il adaugam peste compozitia de mai sus si amestecam cu o paleta de silicon de sus in jos.

Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam la copt 20-25 de minute.

Cand este gata stingem focul la cuptor, intredeschidem usor usa si il lasam acolo pana se raceste complet.
Crema:
Intr-un bol amestecam cacaoa, amidonul, zaharul si putin lapte.
Le invartim bine sa nu se formeze cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert.
Cand da in clocot, turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic si lasam sa se ingroase ca o budinca.
Tragem crema de pe foc, aromatizam cu esenta de vanilie, punem o folie deasupra si lasam sa se raceasca.
Untul il mixam cu 2-3 linguri zahar pudra, apoi adaugam cate putin din crema de cacao rece si amestecam continuu.

Indepartam hartia de copt de pe blat, iar blatul il punem inapoi in tava in care l-am copt.
Preparam un cappucino si cu acesta insiropam blatul.
Deasupra punem crema si o nivelam cu o paleta.
Decoram cu bombonele sau cu ce mai doriti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Rocsi 1

07.08.2013, 23:29

Multumesc Laura si sa fie bine pentru toata lumea

mamaieelena 1

08.08.2013, 09:21

Rocsi 1

08.08.2013, 10:39

Mamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata