Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 10 Feb 2016 | 2647 vizualizari

 

O combinatie de nuca si ciocolata, ce ne place tare mult. 

 

INGREDIENTE

Pt. blatul galben:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg de zahar
  • 5 lg de faina
  • 2 lg ulei

Pt. blatul cu nuca:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 2 lg faina
  • 200 g nuca
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 3 lg nuca de cocos
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de ciocolata:

Blatul galben: Se separa ouale. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand in continuare pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se incorporeaza cate un galbenus, uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pt. cca 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Blatul cu nuca: Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca prajita si macinata grosier. Se omogenizeaza si se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pt. cca 35-40 minute. Se lasa blatul sa se raceasca in tava.  

Crema: Galbenusurile impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si faina se amesteca bine. Se toarna laptele cate putin si se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu in crema pentru a nu face cocoloase. Cand s-a obtinut consistenta dorita, se ia de pe foc, se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca energic pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. La final se adauga si untul si se amesteca din nou pana se omogenizeaza toata crema. Se lasa sa se raceasca bine. Pe un platou se aseaza blatul galben. Se unge cu jumatate din cantitatea de crema iar deasupra se aseaza cu grija blatul cu nuca. Se unge cu restul de crema, se presara deasupra nuca de cocos si se da la rece pt cel putin o ora.  Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate lasa crema fara ciocolata, eventual se mai adauga zahar vanilat pentru o aroma mai puternica.

2

Se poate presara deasupra si nuca macinata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427326
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427328
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427329
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427330
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427331
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427332
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427333
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427334
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427335
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427336
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427337
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427338
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427339
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema de ciocolata 427340

COMENTARII (24)

mirela0911 1

11.02.2016, 08:49

Vă mulțumesc!

Aletta 1

11.02.2016, 12:48

yammyyy, ce bun!!

mihaelar63 1

16.02.2016, 14:58

Imi ploua in gura )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S