Prajitura cu nuca si crema de vanilie

de cristinutanicolita in Prajituri, 2 Ian 2016 | 4373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g nuci
  • 150 g faina
  • 1 pacht praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 lg faina
  • 250 g zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 250 g unt
  • esenta de vanilie
  • nuca taiata grosier

Glazura:

  • 100 g unt
  • 4 lg zahar
  • 4 lg lapte
  • 2 lg cacao
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de vanilie:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga nucile,faina,praful de copt,10 lg apa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma.

Se pune in tava la copt pt 25-30 min,in cuptorul preicalzit.

Crema: se amesteca laptele cu faina,zaharul,zaharul vanilat, si se fierbe la foc mic ,amestecand continuu,pana se ingroasa. Se ia de pe foc si cand s-a racit putin se adauga untul si esenta de vanilie si se omogenizeaza totul.

Glazura: Se pun toate ingredientele intr-o cratita,se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa putin.

Asamblare:Blatul se taie. Se pune prima foaie pe un platou,se pune jumatate din crema,se aduga nuca taiata,se pune a doua foaie,glazura si se presara nuca macinata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

03.01.2016, 13:11

cristinutanicolita 1

04.01.2016, 20:55

Va multumesc

Alexandra Burz 1

04.01.2016, 21:13

Super ...si eu o sa o incerc garantat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sapca de cazac