Prajitura cu nuca si crema Inka

de madi_marin in Prajituri, 9 Feb 2010 | 22489 vizualizari

 

E prima oara cand pregatesc prajitura asta. E delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Pentru  2 foi cu nuca :
  • 3 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu apa
  • 3 linguri nuca macinata fin
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 1/2 lingurita amoniac
  • Pentru 2 foi cu nuca de cocos :
  • aceleasi ingrediente ca mai sus, doar ca se inlocuieste nuca cu nuca de cocos si se adauga 3 linguri cu cacao
  • Pentru crema :
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g margarina
  • 100 ml frisca lichida
  • 5 lingurite cu varf cu Inka ( pudra de cafea vegetala)
  • Pentru glazura :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g margarina 
  • nuca macinata fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema Inka:

Se pregatesc foile intai : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de zahar si se lasa putin deoparte. Galbenusurile se freaca cu restul de 3 linguri de zahar, se adauga amoniacul, apa,faina, nuca macinata si albusurile batute spuma. Compozitia se imparte in doua . Se va folosi la copt tava mare de aragaz in care se va pune o hartie de copt unsa cu margarina, iar compozitia pentru o foaie se va intinde cu lingura in forma de patrat. Se coace cam 8 - 10 minute ( cand e gata se ridica singure marginile). Se lasa la racit.


Asa se procedeaza cu toate patru foile.


Se pregateste crema : ouale intregi cu zaharul se freaca la bain-marie, se adauga pudra de inka si se fierbe pana se topeste complet zaharul. Se da la racit, apoi se adauga frisca lichida.


Margarina tinuta la temperatura camerei se alifiaza, apoi se adauga putin cate putin din crema de inka. Se omogenizeaza si se da la rece pentru o ora.


Se prepara si glazura topind toate ingredientele la foc mic,apoi se da la racit.


Se monteaza prajitura: foaie alba/crema/foaie neagra/crema/foaie alba/crema/foaie neagra/glazura/nuca macinata


Se da la rece pana a doua zi cand se poate taia in formele dorite.


E absolut delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Crema nu e foarte tare ca si consistenta, dar daca se vrea, se mai pot adauga inca 150 g margarina sau unt.

2

Pudra de inka poate fi inlocuita si cu ness.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16660
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16661
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16662
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16663
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16664
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16665
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16666
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16667
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16668
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16669
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16670
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16671
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16672
retete culinare - Prajitura cu nuca si crema Inka 16673

COMENTARII (15)

madi_marin 1

09.02.2010, 20:56

am impartit deja din ea, dar mai am un pic si pentru tine, Liana.....cu placere te servesc....

Teo 1

09.02.2010, 21:29

pana la gust pot sa-ti spun ca arata f. frumos;

madi_marin 1

09.02.2010, 21:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!