Prajitura cu nuca si dulceata!

de Bucataras Dragos in Prajituri, 9 Iun 2009 | 6389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina;
  • ~1 pachet de margarina;
  • ~1 lingura de drojdie uscata;
  • ~o lingurita bicarbonat stins cu otet;
  • ~2 oua;
  • ~3 linguri de zahar,
  • vanilie;
  • ~3 linguri smantana(merge si iaurt);
  • ~200 gr nuca macinata;
  • ~dulceata;
  • ~200 gr de zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si dulceata!:

Din 500 gr de faina , 1 pachet de margarina, 1 lingura de drojdie uscata , o lingurita bicarbonat stins cu otet, 2 oua , 3 linguri de zahar , vanilie si 3 linguri de smantana se face un aluat din care se fac patru foi.
Se pune prima foaie intr-o tava si se adauga deasupra ei dulceata, nuca macinata cu zahar si se repeta la fel cu celelalte foi apoi se lasa la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute.
Dupa ce este gata se adauga deasupra foilor glazura de ciocolata presarata cu nuca de cocos.
Pofta buna!!!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca si dulceata! 4403
retete culinare - Prajitura cu nuca si dulceata! 4404

COMENTARII (3)

Roda 1

10.06.2009, 18:07

5 furculite.Imi plac prajiturile cu nuca.Aceasta seamana mult cu prajitura Jerbo , pe care obisnuiesc s-o prepar pentru familia mea.

Bucataras Dragos 1

13.06.2009, 20:57

Ma bucur ca iti place Roda! Nu am auzit de prajitura Jerbo dar fac eu rost de reteta!

Bucataras Dragos 1

13.06.2009, 20:57

Multumesc pentru cele 5 furculite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21