Prajitura cu nuca si frisca

de Patricia Iordache in Prajituri, 2 Mar 2013 | 28197 vizualizari

 

Este o prajitura foarte gustoasa, rapida care se poate consuma si in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • - 100 gr miez de nuca macinat
  • - 100 gr zahar tos
  • - 1 plic praf de copt (10 gr)
  • - 250 ml apa minerala (acidulata)
  • - 150 gr faina
  • - 10 linguri zeama din compot de piersici (se poate insiropa blatul cu ce va place)
  • pentru crema si decor:
  • - 200 ml frisca vegetala
  • - 50 gr miez de nuca macinat
  • - coaja proaspat rasa de la o portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si frisca:

Amestecam apa minerala cu zaharul, pana se topeste. Adaugam nuca, faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat ca pentru chec.

Luam o tava (22X35 cm), punem in ea hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor, la 160 grade, timp de 25 minute.

Facem testul scobitorii si daca este facut, rasturnam blatul pe un platou cat inca este cald. Indepartam cu grija hartia de copt si il lasam la racit.

Punem frisca in bol si mixam pana se intareste. Intepam blatul racit cu o furculita, din loc in loc si insiropam cu cele 10 linguri de sirop (eu am pus zeama din compot de piersici).

Punem deasupra frisca, nivelam si adaugam coaja de portocala si cele 50 gr de miez de nuca macinat.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si visine