Prajitura cu nuca si gem

de liana_geicu in Prajituri, 13 Noi 2009 | 13137 vizualizari

 

aceasta prajitura este una din preferatele mele pentru ca are nuca....

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 2-3 oua
  • 8 linguri ulei
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (cam 500 g)
  • 1 cana de lapte/sifon (250 ml)
  • Crema
  • 1 cana cu nuci macinate (150 g)
  • 1 cana de zahar (200 g)
  • coaja de la o lamaie
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si gem:

Se framanta o coca potrivit de tare si se imparte in trei. Trebuie sa fie o coca care se intinde foarte bine.


Se unge tava si se asaza prima foaie. Se unge aceasta foaie cu un strat subtire de gem (eu am pus de caise). Peste gem se presara jumatate din cantitatea de zahar + jumatate din cantitatea de nuca. Se intinde a doua foaie, se preseaza usor cu palmele, se unge si aceasta foaie cu un strat subtire cu gem, peste care se pune zaharul si nuca ramasa. Se intinde a treia foaie si se asaza peste nuci. Apasam usor foaia cu palmele si taiem patratele.


Se lasa la dospit 1 ora si jumatate dupa care se da la cuptor pentru 30 min la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop (1 lingura apa + 1 lingura zahar). Se trece repede cu o pensula peste toata prajitura.


Dupa ce s-a racit se pudreaza.


 

TIPS-URI

1

Aceasta prajitura se coace foarte repede; trebuie scoasa din cuptor cand foaia de deasupra este usor galbuie, chiar da impresia ca este necoapta!!!

2

Coaja de lamaie se amesteca cu zaharul

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca si gem 10552
retete culinare - Prajitura cu nuca si gem 10553

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

16.11.2009, 23:08

dany, reteta chiar este de la o prietena a mamei mele...mi se pare foarte simpla si foile foarte bune, de asta le folosesc la orice placinta...

danygospodina 1

17.11.2009, 22:40

Liana, eu nu stiam ca Teo e mami tau si am crezut ca ai copiat reteta de aluat de la Teo!!!

liana_geicu 1

18.11.2009, 22:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!