Prajitura cu nuca si gem

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 19 Ian 2015 | 2850 vizualizari

 

A sosit si weekendul mult asteptat cand am reusit sa pregatesc o reteta pentru provocarea "Week end cu spor".Luna acesta,gazda provocarii este Sidonia Toncean.Provocarea consta in a alege o reteta din una din categoriile: Aperitive,Preparate din carne de pui sau porc,Prajituri.Mi-a fost foarte greu sa aleg o reteta pentru ca toate sunt minunate,tentante,atent explicate.
M-am bucurat mult cand am gasit aceasta prajitura.Este o reteta pe care o facea si mama mea,si aveam de gand demult s-o fac.Acum am avut ocazia si tare m-am bucurat.Mi-a adus aminte de copilarie.I-am adus unele completari din reteta mamei mele,sper ca Sidy sa nu se supere.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 ling ulei,
  • 12 ling zahar,
  • 150gr smantana,
  • coaja de portocala,
  • zahar vanilat,
  • 400gr faina,
  • 12 ling nuci macinate,
  • 2 ling cacao,
  • 100gr rahat,
  • 300gr gem ,
  • praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si gem:

Albusurile se separa de galbenusuri.Din galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar,ulei,samatana,faina,praf de copt,coaja de portocala se face un aluat potrivit de moale.Acesta se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Peste aluatul din tava se intinde gemul.De preferat sa fie un gem acrisor.Eu am folosit pasta de macese.Deasupra se presara rahatul taiat cubulete.

Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul ramas si se bate in continuare.Cand zaharul s-a topit se adauga nuca macinata si cacaoa.Se amesteca incet,cu o spatula.Bezeaua obtinuta se toarna peste  aluatul din tava.Se niveleaza frumos si se da la cuptor.E gata  cand trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si,dupa ce s-a racorit,se pudreaza cu zahar vanilat.Se taie cand e complet rece.

 

TIPS-URI

1

Din reteta mamei: Se opreste 1/3 din aluat care se mai framanta cu un pic de faina apoi se da pe razatoare peste bezea si se da la cuptor.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

19.01.2015, 19:35

merisor 1

19.01.2015, 19:40

Imi plac prajiturile cu nuca si gem!

Rocsi 1

20.01.2015, 20:42

Ce mult imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20