Prajitura cu nuca si gem

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 19 Ian 2015 | 5991 vizualizari

 

A sosit si weekendul mult asteptat cand am reusit sa pregatesc o reteta pentru provocarea "Week end cu spor".Luna acesta,gazda provocarii este Sidonia Toncean.Provocarea consta in a alege o reteta din una din categoriile: Aperitive,Preparate din carne de pui sau porc,Prajituri.Mi-a fost foarte greu sa aleg o reteta pentru ca toate sunt minunate,tentante,atent explicate.
M-am bucurat mult cand am gasit aceasta prajitura.Este o reteta pe care o facea si mama mea,si aveam de gand demult s-o fac.Acum am avut ocazia si tare m-am bucurat.Mi-a adus aminte de copilarie.I-am adus unele completari din reteta mamei mele,sper ca Sidy sa nu se supere.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 ling ulei,
  • 12 ling zahar,
  • 150gr smantana,
  • coaja de portocala,
  • zahar vanilat,
  • 400gr faina,
  • 12 ling nuci macinate,
  • 2 ling cacao,
  • 100gr rahat,
  • 300gr gem ,
  • praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si gem:

Albusurile se separa de galbenusuri.Din galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar,ulei,samatana,faina,praf de copt,coaja de portocala se face un aluat potrivit de moale.Acesta se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Peste aluatul din tava se intinde gemul.De preferat sa fie un gem acrisor.Eu am folosit pasta de macese.Deasupra se presara rahatul taiat cubulete.

Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul ramas si se bate in continuare.Cand zaharul s-a topit se adauga nuca macinata si cacaoa.Se amesteca incet,cu o spatula.Bezeaua obtinuta se toarna peste  aluatul din tava.Se niveleaza frumos si se da la cuptor.E gata  cand trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si,dupa ce s-a racorit,se pudreaza cu zahar vanilat.Se taie cand e complet rece.

TIPS-URI

1

Din reteta mamei: Se opreste 1/3 din aluat care se mai framanta cu un pic de faina apoi se da pe razatoare peste bezea si se da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

19.01.2015, 19:35

Merisor 1

19.01.2015, 19:40

Imi plac prajiturile cu nuca si gem!

Rocsi 1

20.01.2015, 20:42

Ce mult imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si cacao