Prajitură cu nucă si mac

de Angelica in Prajituri, 9 Mar 2015 | 3669 vizualizari

 

Rapida,usoara,economica si super gustoasa!!!Cam asta ar fi pe scurt caracterizarea acestei prajituri!
Spor la treaba si voua!
Enjoy!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri de apa
  • -16 linguri de zahar praf
  • -16 linguri de faina
  • -1 praf de copt
  • -50 gr.mac macinat
  • -50 gr.nuca macinata
  • -50 gr.nuca de cocos
  • -putina sare
  • Crema:
  • -6 galbenusuri
  • -6 linguri zahar
  • -60 gr. amidon
  • -300 ml. lapte
  • -300 ml. frisca
  • -30 gr.cacao
  • -putina sare
  • -1 lingurita esenta de rom
  • Sirop:
  • -zeama de la o lamaie
  • -80-100 gr.zahar
  • -120 ml. apa
  • -1 lingurita esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitură cu nucă si mac:

*Pentru inceput pregatim blatul asa:

1. Pornim cuptorul sa se incalzeasca. Ne pregatim o tava cam de 33/35 tapetata cu hartie cerata.

2. Cernem intr-un vas faina impreuna cu praful de copt si putina sare.

3. Punem intr-un castron albusurile de ou, adaugam apa si batem totul bine pana obtinem o spuma.

4. Adaugam zaharul.Continuam sa batem pana zaharul se topeste de tot si spuma este tare, lucioasa si sta pe tel.

5. Adaugam galbenusurile, amestecam usor, apoi punem pe rand amestecul de faina si cu un tel, cu miscari usoare de sus in jos omogenizam totul.

6. Luam o treime din toata compozitita si o punem in alt castron.Adaugam peste ea nuca de cocos si o incorporam usor.

7. In compozitia ramasa punem macul si nuca.La fel, omogenizam usor.

8. Turnam compozitia cu nuca si mac in tava pregatita anterior, nivelam usor cu o spatula, apoi deasupra punem si compozitia cu nuca de cocos.La fel, nivelam usor.

9. Dam tava la cuptor la foc mediu spre iute pana prajitura este aurie si trece testul scobiturii.

10. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

*Pregatim siropul asa:

1.Amestecam intr-un castronel toate ingredientele pana se topeste zaharul.

*Intre timp pregatim crema asa:

1. Intr-un castron amestecam bine galbenusurile impreuna cu zaharul, amidonul, cacaua si cam 50 ml.de lapte.Restul laptelui il punem intr-o cratita la fiert pe foc.

2. Cand laptele incepe sa fiarba turnam galbenusurile si cu un tel amestecam constant pana compozitia incepe sa se ingroase si arata ca o budinca.

3. Cand este gata, luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.

4. Mixam budinca rezultata cand este racita cu frisca batuta separat si la sfarsit adaugam esenta de rom.Trebuie sa ne rezulte o crema pufoasa.

5. Insiropam bine blatul, ungem suprafata prajiturii cu crema de ciocolata, mai presaram putin mac sau nuca macinata...ce dorim ...dupa care prajitura este gata de servit.

Pofta duce va doresc!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitură cu nucă si mac-0
Prajitură cu nucă si mac-1
Prajitură cu nucă si mac-2
Prajitură cu nucă si mac-3
Prajitură cu nucă si mac-4

COMENTARII (8)

geoline

geoline 1

09.03.2015, 21:47

_Alina_

_Alina_ 1

10.03.2015, 09:21

mirela0911

mirela0911 1

10.03.2015, 10:11

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!