Prajitură cu nucă si mac

de Angelica in Prajituri, 9 Mar 2015 | 11160 vizualizari

 

Rapida,usoara,economica si super gustoasa!!!Cam asta ar fi pe scurt caracterizarea acestei prajituri!
Spor la treaba si voua!
Enjoy!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri de apa
  • -16 linguri de zahar praf
  • -16 linguri de faina
  • -1 praf de copt
  • -50 gr.mac macinat
  • -50 gr.nuca macinata
  • -50 gr.nuca de cocos
  • -putina sare
  • Crema:
  • -6 galbenusuri
  • -6 linguri zahar
  • -60 gr. amidon
  • -300 ml. lapte
  • -300 ml. frisca
  • -30 gr.cacao
  • -putina sare
  • -1 lingurita esenta de rom
  • Sirop:
  • -zeama de la o lamaie
  • -80-100 gr.zahar
  • -120 ml. apa
  • -1 lingurita esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitură cu nucă si mac:

*Pentru inceput pregatim blatul asa:

1. Pornim cuptorul sa se incalzeasca. Ne pregatim o tava cam de 33/35 tapetata cu hartie cerata.

2. Cernem intr-un vas faina impreuna cu praful de copt si putina sare.

3. Punem intr-un castron albusurile de ou, adaugam apa si batem totul bine pana obtinem o spuma.

4. Adaugam zaharul.Continuam sa batem pana zaharul se topeste de tot si spuma este tare, lucioasa si sta pe tel.

5. Adaugam galbenusurile, amestecam usor, apoi punem pe rand amestecul de faina si cu un tel, cu miscari usoare de sus in jos omogenizam totul.

6. Luam o treime din toata compozitita si o punem in alt castron.Adaugam peste ea nuca de cocos si o incorporam usor.

7. In compozitia ramasa punem macul si nuca.La fel, omogenizam usor.

8. Turnam compozitia cu nuca si mac in tava pregatita anterior, nivelam usor cu o spatula, apoi deasupra punem si compozitia cu nuca de cocos.La fel, nivelam usor.

9. Dam tava la cuptor la foc mediu spre iute pana prajitura este aurie si trece testul scobiturii.

10. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

*Pregatim siropul asa:

1.Amestecam intr-un castronel toate ingredientele pana se topeste zaharul.

*Intre timp pregatim crema asa:

1. Intr-un castron amestecam bine galbenusurile impreuna cu zaharul, amidonul, cacaua si cam 50 ml.de lapte.Restul laptelui il punem intr-o cratita la fiert pe foc.

2. Cand laptele incepe sa fiarba turnam galbenusurile si cu un tel amestecam constant pana compozitia incepe sa se ingroase si arata ca o budinca.

3. Cand este gata, luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.

4. Mixam budinca rezultata cand este racita cu frisca batuta separat si la sfarsit adaugam esenta de rom.Trebuie sa ne rezulte o crema pufoasa.

5. Insiropam bine blatul, ungem suprafata prajiturii cu crema de ciocolata, mai presaram putin mac sau nuca macinata...ce dorim ...dupa care prajitura este gata de servit.

Pofta duce va doresc!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitură cu nucă si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

geoline 1

09.03.2015, 21:47

_Alina_ 1

10.03.2015, 09:21

mirela0911 1

10.03.2015, 10:11

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca