Prajitura cu nuca si mascarpone

de _Alina_ in Dulciuri, 13 Ian 2013 | 3898 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua foarte mari (XXL)
  • 210 g zahar tos
  • 200 g nuca macinata
  • 150 g faina de grau
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare

Sirop:

  • 1 lg sirop de tei + 150 ml apa plata

Glazura:

  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 2 lg miere poliflora
  • 3 lg cacao

Crema:

  • 125 g mascarpone
  • 1 lg zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si mascarpone:

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 160 g zahar.

4. Mixam gabenusurile cu  restul de zahar, pana cand acesta se dizolva aproape complet, iar galbenusurile isi maresc volumul considerbil.

5. Amestecam galbenusurile batute cu albusurile spuma cu ajutorul unei spatule.

6. Incorporam in compozitie, usor, cu o spatula, nuca macinata, faina si coaja de portocala.

7. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor timp de 30-40 minute. Faceti testul scobitorii, daca iese curata inseamna ca blatul e copt.  

   Crema: 

1. Batem 200 ml de smantana pana cand capata volum.

2. Amestecam 50 ml de smantana cu mascarponele, apoi incorporam in frisca mixand pana la omogenizare.    

Glazura:  Pentru glazura am folosit reteta Gabytzei, careia ii multumesc!

1. Punem zaharul impreuna cu apa intr-un vas non-aderent, pe foc potrivit. Invartim pana la dizolvarea zaharului.

2. Din momentul in care zaharul este complet dizolvat mai lasam pe foc 10 minute, avand grija sa curatam peretii vasului cu o pensula inmuiata in apa pentru a evita cristalizarea.

3. Adaugam apoi mierea si mai lasam pe foc inca 7 minute.

4. Oprim focul, punem cacaua si omogenizam.

5. Lasam la racorit 3-5 min, apoi amestecam energic cu o lingura de lemn, intr-un singur sens.

 Cu cat se raceste mai mult cu atat va fi mai greu de lucrat cu aceasta compozitie, asa ca va trebui sa o puneti pe prajitura cat este inca maleabila.


   Asamblare:
1. Taiem prajitura in patrate.
2. Insiropam fiecare patratel.
3. Punem bucatile pe un gratar, apoi punem glazura pe fiecare si lasam sa se intareasca.
4. Crema de mascarpone o punem intr-un posh si ornam fiecare prajiturica.

   Bon Appetit!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca si mascarpone 197655
retete culinare - Prajitura cu nuca si mascarpone 197656
retete culinare - Prajitura cu nuca si mascarpone 197657
retete culinare - Prajitura cu nuca si mascarpone 197658
retete culinare - Prajitura cu nuca si mascarpone 197659
retete culinare - Prajitura cu nuca si mascarpone 197660

COMENTARII (25)

Angelina_Elena 1

16.01.2013, 17:04

foarte buna!

Teo 1

16.01.2013, 21:52

Crema cu mascarpone e tare gustoasa!

_Alina_ 1

18.01.2013, 11:01

Ma bucur ca e pe placul vostru. &

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S