Prăjitură cu nucă şi ness

de Sidy in Prajituri, 13 Mar 2011 | 4817 vizualizari

 

O prajitura pe care am facut-o de Craciun dar...doar acum a ajuns sa fie postata....

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă 
  • 6 gălbenuşuri
  • 22 linguri zahăr+300 g 
  • 22 linguri făină 
  • 8 linguri apă 
  • 1 praf de copt 
  • 1 zahăr vanilat
  • 4 linguri ness
  • 750 ml lapte
  • 250 gr nucă
  • 450 gr margarină.

Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă şi ness:

Se prăjeşte nuca, se fărîmiţează şi se pune în tava mare peste care se adaugă 150 g margarină topită (Rama cu rom,preferabil). 

Se face blatul din 16 linguri zahăr, 8 ouă,16 linguri făină, 8 linguri apă, praful de copt, zahărul vanilat şi 2 linguri ness.

Blatul se răstoarnă peste margarina răcită şi nucă.

Se bagă la cuptor şi între timp se prepară crema.

Crema: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 6 linguri făină, 6 linguri zahăr şi 2 linguri nes. Se subţiază cu 750 ml lapte.

Se fierbe în oala de fiert lapte, pînă se îngroaşă. Se învîrte mereu.

După ce s-a răcit, crema se amestecă cu 300 g margarină şi 300 g zahăr.

Se aşează blatul cu nuca în sus, se pune apoi crema şi deasupra albuşurile bătute spumă.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Prăjitura este mai gustoasă dacă în loc de albuşuri punem frişcă bătută !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă şi ness" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa de post