Prajitura cu nuca Sumegi

de Moni_alex in Dulciuri, 20 Iun 2015 | 8248 vizualizari

 

O prajitura cu nuca si ciocolata delicioasa si extrem de fina si consistenta.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 600 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 75 g nuca prajita la cuptor si taiata bucati mai mari
  • 3 linguri de cacao
  • 3 lingurite rase de ness
  • 300 g unt
  • un praf de sare
  • o lingura esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca Sumegi:

Albusurile se bat spuma tare cu sarea si zeama de lamaie, se adauga 300 g zahar si se bat in continuare pana se dizolva bine zaharul.

Se amesteca usor cu o lingura si jumatate de cacao, nuca macinata si nuca prajita si taiata numai cu miscari verticale.

Compozitia rezultata se imparte in trei si se coc  trei foi intr-o tava de dimensiuni 27/27 cm tapetata cu hartie de copt. Foile se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade Celsius.

Fiecare foaie se lasa aproximativ 30 minute pana se usuca bine si incepe sa se rumeneasca.

Se lasa sa se raceasca pe un blat fara a se se suprapune.

Crema se prepara din 6 galbenusuri, 300 g zahar, 300 g unt, o lingura si jumatate de cacao, 3 lingurite ness. Se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa.

Se da la o parte si se adauga esenta de vanilie.

Se lasa sa se racoreasca putin si cat este calduta se imparte in trei ungandu-se cu un strat de crema fiecare foaie inclusiv ultima foaie.

Dupa ce se raceste crema, ultimul strat va forma o glazura deasupra prajiturii.

Optional putem orna prajitura cu nuca macinata sau nuca prajita si taiata bucatele.

Se da la rece pana a doua zi ca sa se inmoaie foile .

Delicioasa!

Merita sa o incercati!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca Sumegi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti( de post)