Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea

de Cris2711 in Prajituri, 17 Mai 2013 | 7271 vizualizari

 

Dragi bucatarasi m-am inspirat din reteta prajitura cu bezea si nuci a lui Madi,nu am putut sa nu pregatesc ceva pentru Laura noastra scumpicioasa si toti invitatii ei de aici

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 grame margarina Rama
  • 300 grame faina
  • 200 grame zahar
  • 6 galbenusuri
  • 1 aroma de vanilie sau pastaie de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de lamaie rasa
  • 100 grame dulceata de capsuni

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 200 grame zahar
  • 100 grame nuca macinata
  • praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea:

Cuptorul se preincalzeste la 150 de grade Celsius.

Intr-un castron se mixeaza margarina cu zaharul,apoi se adauga vanilia si galbenusurile.

Se adauga si coaja de lamaie rasa,praful de copt si faina.

Acest aluat se intinde in tava 25/35 cm unsa in prealabil cu unt sau margarina si tapetata cu faina.

Se da la cuptor circa 20 de minute.

Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul.

Se bat bine .

Dupa 20 de minute,a nu se lasa mai mult,se scoate de la cuptor,se unge cu dulceata de capsuni pe toata suprafata aluatului.

Apoi se incorporeaza nuca cat mai usor in spuma de albusuri si se orneaza peste blat.

Se da din nou la cuptor,aceeasi temperatura,15 minute cu usa inchisa si inca 5 minute cu usa intredeschisa.

Se lasa la racit,ideal cum zice Madi de pe o zi pe alta,eu nu am mai avut rabdare.

Deasupra am decorat cu jeleu de capsuni si ciocolata rasa.

 Eu am facut-o in tava mare,de cuptor si nu mi-a iesit foarte inalta,de aceea am etajat-o.

Pofta buna pofticiosilor!

 

TIPS-URI

1

cu dulceata este foarte buna,se potriveste bine cu nuca si bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, nuca si crema de vanilie