Prajitura cu nuca,ness si gem de caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Sep 2015 | 9232 vizualizari

 

Combinatii combinatorii,gusturi nediscutate....sau discutate ca oricum nu poti sa faci nimic in gustul omului.....

 

INGREDIENTE

  • Blat 2 buc ( cantitatile pentru un blat)
  • 3 oua
  • 1 albus de ou
  • 4 linguri zahar
  • 120 g nuca prajita si taiata grisier
  • 3 linguri de faina
  • Crema 1
  • 320 g gem de caise
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2
  • 250 g unt Pilos 82 % grasime
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 lingurite de ness
  • 200 g nuca prajita si taiata grosier
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca,ness si gem de caise:

Daca suntem harnici si plini de elan,prajim si taiem nuca cu o zi inainte, asa mai reducem din timpul de preparare.

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana acesta se topeste,apoi adaugam nuca si faina,omogenizam si la final incorporam albusurile, avand grija sa amestecam cu miscari lente, de jos in sus.Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 33/23 cm,intindem compozitia in tava,uniformizam si apoi dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si-l lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat. Cat timp se racesc blaturile facem cremele.

Crema 1: Mixam bine frisca lichida,apoi adaugam gemul si omogenizam.

Crema 2: Untul la temperatura camerei,impreuna cu galbenusurile si zaharul le amestecam pana obtinem o crema spumoasa, apoi adaugam nessul si nuca taiata grosier.

Asamblare: Asezam pe un platou primul blat,intindem crema 1 si o uniformizam, apoi asezam blatul 2,peste care intindem crema 2, uniformizam.portionam prajitura cu grija, pentru ca avem nuca grosiera si-n blat si-n crema,eu am folosit un cutit zimtat. Dupa ce am portionat decoram cu ciocolata topita.Si cam asta a fost toata filozofia, care incepuse cu o mare lene....

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402469
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402470
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402471
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402472
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402473
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402474
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402475
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402476
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402477
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402478
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402479
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402480
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402481
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402482
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402483
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402484
retete culinare - Prajitura cu nuca,ness si gem de caise 402485

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.09.2015, 22:38

Mie imi place combinatia asta combinatoare! E tare buna!

Lina24 1

28.12.2015, 08:41

foarte buna

noiinbucatarie 1

10.03.2016, 00:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18