Prajitura cu nuca,ness si gem de caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Sep 2015 | 18485 vizualizari

 

Combinatii combinatorii,gusturi nediscutate....sau discutate ca oricum nu poti sa faci nimic in gustul omului.....

 

INGREDIENTE

  • Blat 2 buc ( cantitatile pentru un blat)
  • 3 oua
  • 1 albus de ou
  • 4 linguri zahar
  • 120 g nuca prajita si taiata grisier
  • 3 linguri de faina
  • Crema 1
  • 320 g gem de caise
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2
  • 250 g unt Pilos 82 % grasime
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 lingurite de ness
  • 200 g nuca prajita si taiata grosier
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca,ness si gem de caise:

Daca suntem harnici si plini de elan,prajim si taiem nuca cu o zi inainte, asa mai reducem din timpul de preparare.

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana acesta se topeste,apoi adaugam nuca si faina,omogenizam si la final incorporam albusurile, avand grija sa amestecam cu miscari lente, de jos in sus.Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 33/23 cm,intindem compozitia in tava,uniformizam si apoi dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si-l lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat. Cat timp se racesc blaturile facem cremele.

Crema 1: Mixam bine frisca lichida,apoi adaugam gemul si omogenizam.

Crema 2: Untul la temperatura camerei,impreuna cu galbenusurile si zaharul le amestecam pana obtinem o crema spumoasa, apoi adaugam nessul si nuca taiata grosier.

Asamblare: Asezam pe un platou primul blat,intindem crema 1 si o uniformizam, apoi asezam blatul 2,peste care intindem crema 2, uniformizam.portionam prajitura cu grija, pentru ca avem nuca grosiera si-n blat si-n crema,eu am folosit un cutit zimtat. Dupa ce am portionat decoram cu ciocolata topita.Si cam asta a fost toata filozofia, care incepuse cu o mare lene....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca,ness si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker