Prajitura cu nuci

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 2507 vizualizari

 

Nu am prea multe de spus la aceasta prajiturica.... Incercati-o,doar!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • 100 gr miez de nuca
  • Cema de cacao
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 25 gr cacao
  • Crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 20 gr faina
  • 5 gr praf de vanilie
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata 75% cacao
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 2-3 lingurite lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci:

Pt Blat

Se prajesc nucile pt 5-10 minute.Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o spuma,se adauga faina,praful de copt si vanilia,plus nucile maruntite si se da la cuptorul incins pt. 40-50 de minute.Dupa ce s-a copt,se scoate si se lasa la racit.

Crema de cacao

Se bate oul cu zaharul,se adauga untul ,apoi pudra de cacao.Se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa.

Crema de vanilie

Se amesteca ouale cu zaharul,apoi se adauga faina si praful de vanilie.Se toarna laptele rece si se amesteca pana la omogenizare.Se pune compozitia pe foc si se amesteca 5-10 minute.

Glazura

Se topeste ciocolata si untul pe baie de aburi.Se adauga treptat zaharul pudra si se amesteca continuu.Daca compozitia e prea groasa se adauga 2-3 lingurite de lapte.

Asamblare

Peste blatul racit se pune crema de cacao,cam 1,5 cm grosime.Apoi urmeaza crema de vanilie,cam 1 cm grosime.La final se pune glazura cu grija intr-un strat uniform.Se poate orna cu mieji de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si crema de branza