Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 22 Iun 2013 | 3092 vizualizari

 

Am avut 8 albusuri stranse in frigider, asa ca m-am gandit sa le folosesc la o prajitura, mai ales ca maine sunt Rusaliile! Seamana cu prajitura frantuzeasca vazuta mai de mult la Merisor, doar ca eu nu am folosit galbenusuri, si am adaugat un plus de aroma cu ness...de la Merisor m-am inspirat pentru foi si ii multumesc!:* Foarte buna prajiturica!!

 

INGREDIENTE

Foi cu cacao:

  • 350-450 g faina
  • 200 g smantana grasa
  • 150 g margarina rama
  • 100 g zahar
  • 3 lingurite cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 8 albusuri
  • 190 g nuca macinata
  • 190 g zahar
  • 1 plic de ness
  • 1 praf de sare

Crema de vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida (1 cutiuta)

Decor:

  • ciocolata cu alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie:

Foi cu cacao:

Am mixat margarina la temperatura camerei cu zaharul si praful de sare.

Am adaugat smantana si cacaoa, am omogenizat, apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt.

Am amestecat cu o lingura, apoi am inceput sa framant cu mana pana am obtinut un aluat nelipicios pe care l-am invelit intr-o folie transparenta si l-am dat la frigider pentru 1 ora.

Dupa ce l-am scos de la frigider l-am impartit in doua.

Am intins prima foaie pe hartie de copt, apoi am asezat in tava.

Umplutura: intr-un vas am pus albusurile si un praf de sare si le-am mixat pana s-au intarit.

Am adaugat treptat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o spuma lucioasa.

Am adaugat nuca amestecata cu ness-ul si am omogenizat cu o spatula de jos in sus.

Am lasat umplutura de-o parte si am intins ce-a de-a doua foaie intre doua folii transparente.

Am pus umplutura cu nuca peste foaia din tava, apoi am rulat ce-a de-a doua foaie cu tot cu folia transparenta de deasupra pentru a nu se lipi.

Apoi am desfacut usor folia si am intepat aluatul cu o furculita, pentru a nu se umfla la cuptor.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Cand blatul e facut il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie: am pus praful de budinca,esenta de vanilie si zaharul in cratita in care urma sa fierb budinca.

Am adaugat treptat laptele, apoi am pus cratita pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si sa se ingroasa.

Am lasat budinca sa se raceasca.

Dupa ce crema si blatul s-au racit, am mixat frisca cu 2 lingurite de zahar pudra, apoi am incorporat treptat frisca in budinca racita.

Am intins crema de vanilie peste blatul racit si am ornat cu ciocolata data pe razatoarea cu ochiuri mari.

Am lasat prajitura peste noapte la frigider.

Foarte buna a iesit!

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Pentru a coace prajitura am folosit o tava cu diametrul de 23/33 cm.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie-0
Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie-1
Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie-2
Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie-3
Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie-4
Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie-5
Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie-6
Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie-7
Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie-8
Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie-9
Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie-10

COMENTARII (49)

bucatarie_marocana 1

23.06.2013, 18:12

Foarte delicios arata

Angelina_Elena 1

23.06.2013, 19:30

Multumesc!

babi5 1

21.08.2013, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!