Prajitura cu nuci si ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 1 Dec 2012 | 17638 vizualizari

 

O prajitura foarte fina cu blat de nuci si multa crema de ciocolata...:)
La multi ani Romania!

 

INGREDIENTE

Blaturi:

  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 8 linguri ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 300 g nuci
  • 100 g faina
  • 1/2 praf de copt

Crema:

  • 400 g ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 7 galbenusuri
  • 40 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt
  • esenta de rom dupa gust
  • 50 g nuci macinate pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si ciocolata:

Pentru blat mixam albusurile bine cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat,uleiul,apa ,nucile si faina amestecata cu praful de copt cernute.Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 blaturi intr-o tava tapetata cu folie/hartie de copt(35/25 cm) timp de 15-20 de min fiecare(pana se auresc deasupra)

Pentru crema topim ciocolata cu frisca lichida si o dam la rece pana se intareste bine.

Separat frecam galbenusurile cu zaharul,cacaua si laptele si punem pe baie de aburi pana se ingroasa amestecand din cand in cand.

Cand sunt racite complet cremele mixam untul cu zaharul vanilat,adaugam treptat din crema de galbenusuri ,mixam ciocolata topita pana se deschide putin la culoare si o adaugam si pe ea cremei de unt.La final adaugam esenta de rom si dam la rece pentru 1 ora.

Impartim crema in 3 parti egale si ungem fiecare blat cu o portie generoasa de crema.Decoram cu nuci macinate si dam la rece peste noapte.

O portionam si o servim cu mare pofta !:)


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lavinia 1

01.12.2012, 21:45

Multumesc mult Dia!

Miha 1

25.11.2013, 19:21

Lavinia, te rog sa detaliezi un pic cum sta treaba cu galbenusurile. Cele 7 galbenusuri de la crema is din cele 12 pe care le-ai folosit la blat? La blat folosim doar albusurile?

Multumesc!

Lavinia 1

25.11.2013, 19:59

Da Miha,la blat se folosesc numai albusurile iar la crema cele 7 galbenusuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Steluta