Prajitura cu nuci si prune

de Rocsi in Prajituri, 3 Aug 2013 | 11498 vizualizari

 

O prajitura atat, dar atat de buna ca repede mai dispare din farfurie...Multumesc bucataras Merisor pentru reteta! Ea a facut cu zahar caramelizat insa eu am ales sa fac fara caramel!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar + 3 linguri
  • 3 linguri ulei
  • 160 gr unt + 1 cub de unt
  • 13-14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 cana miez de nuca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 kg prune
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si prune:

Punem untul intr-un bol si il topim.
Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat si le batem pana nu se mai desprind de pe bol.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, untul topit dar racit inainte.
Amestecam bine, adaugam esenta, coaja rasa de lamaie, praful de copt.

La final dam drumul fainii in ploaie si amestecam usor, de preferat cu un tel.
Miezul de nuca il prajim putin apoi il taiem bucatele.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Peste hartie ungem cu acel cub de unt si asezam miezul de nuca.
Spalam prunele, le taiem pe jumatate si le punem peste nuci cu taietura in jos.
Presaram cele 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, apoi turnam compozitia.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste (cam 40 de minute dureaza).

Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou.
Daca faceti cu zahar caramelizat o rasturnati calda, altfel nu o sa mai reusiti.
O pudram cu zahar si este gata pentru servit!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

22.10.2013, 19:52

Anky se face usor si este foarte buna

LiviaOana 1

22.09.2014, 16:47

Draga mea, poti specifica, te rog, dimensiunea tavii pe care ai folosit-o?

Rocsi 1

22.09.2014, 21:32

Buna Livia. E o tava de 24/37 cm.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine