Prajitura cu nuci si rahat

de Julie in Prajituri, 28 Mai 2010 | 9991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cu ulei
  • 8 linguri zahar farin
  • 150 g margarina
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox doua cani cu faina
  • Umplutura:
  • gem de prune (cam 6-7 linguri)
  • 3-4 linguri cu nuci maruntite
  • 3 bucati cu rahat taiat marunt
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • o cana cu nuci macinate
  • Decor:
  •  50 g margarina,
  • 2 linguri cu lapte,
  • 3 linguri cu zahar, 
  •  faina

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si rahat:

Preparam mai intai blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.Se framanta bine , se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Peste aluatul din tava  se pun apoi:gemul de prune,nucile, rahatul si albusurile batute spuma cu 8 linguri de zahar si amestecate ca cacaua si nucile.

Mai facem o coca tare din margarina, lapte, zahar si faina pe care o vom rade deasupra prajiturii.

Coacem prajitura la foc potrivit aprox.25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

28.05.2010, 11:25

tare buna mai este

dicarmencitta1957 1

28.05.2010, 15:08

Foarte buna si foarte aspectoasa.Am lasat si eu 5 furculite.

nadina73 1

30.05.2010, 18:04

foarte bine arat 5 furcu am trecut-o la favo

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate