Prajitura cu nutella

de Lia_ in Prajituri, 4 Mai 2014 | 4626 vizualizari

 

Este ultima reteta de prajitura pe care o postez dintre cele preparate cu decorul de la Pasti. Am ales-o pentru simplitate si pentru ca ma depana ca timp, crema constand intr-un amestec de spuma de unt si nutella, nimic mai simplu. Blaturile si siropul le-am preparat acasa, au fost transportate si asamblate cu crema acolo unde am calatorit, inainte de servire. Eu am inversat niste proportii la crema, am preparat cu mai multa nutella si mai putin unt. Cui nu ii place nutella? Desigur ca a fost buna. Reteta am cules-o aproape intamplator dintre retetele postate de catre prietenii lui Bucatar Maniac.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1.5 lg praf copt
  • CREMA
  • 750g nutella (am folosit un borcan mare de crema cu alune care imita nutella) sau varianta 2: 640g
  • 200g unt moale sau varianta 2: 320g
  • SIROP
  • 2/3 L apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2lg zahar
  • 2lg miere
  • OPTIONAL: zahar vanilat
  • DECOR
  • zahar pudra sau cacao sau fructe gen afine
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nutella:

Imbraci tava in hartie de copt si o lasi in asteptare.

BLAT

1. Albusurile de la cele 8 oua le separi de galbenusuri si le bati cu mixerul impreuna cu un praf de sare pana se intaresc.

2. Adaugi zaharul si le bati ca pentru bezea, sa nu cada daca intorci castronul.

3. Galbenusurile le mixeazi 2-3 minute, apoi le torni peste albusuri si le omogenizezi cu o spatula (sau telul para ori lg de lemn) cu miscari de jos in sus ca sa nu piarda mult aer albusul.

4. Faina o amesteci cu praful de copt si incorporeazi cu o spatula in amestecul din ou.

5. Pt blaturi cat mai egale, imparti de la inceput compozitia in 2 parti egale si le coci pe rand ...sau coci o singura data si apoi tai in 2.

6. Dai la cuptor pana trece testul scobitorii (25-35min).

7. Le lasi la racit, apoi tai in 2 daca ai copt tot blatul o data.

SIROP

1. Clocotesti apa cu zaharul.

2. Adaugi zeama de lamaie.

3. Fierbi la foc moderat pana scade la 1/2 litru sau lasi mai mult, cantitativ, daca vrei blatul mai insiopat.

4. Opresti focul si pui zaharul vanilat sau extrasul de vanilie.

5. Mai indulcesti cu miere daca mai este cazul.

Dupa ce s-a racit complet, insiropezi blaturile.

CREMA

1. Cu mixerul freci spuma untul.

2. Adaugi toata nutela si continui pana omogenizeaza.

3. Pui lingura cu lingura peste unul dintre blaturile insiropate, nivelezi si deasupra pui celalalt blat.

DECOR

4. Pudrezi cu zahar pudra sau cacao sau fructe decorative gen afine puse pe portie peste stratul de cacao.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Cred ca este bine si fara praf de copt, ca la orice pandispan, dar nu am probat. Eu pana acum il feceam fara praf de copt.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nutella-0
Prajitura cu nutella-1
Prajitura cu nutella-2
Prajitura cu nutella-3
Prajitura cu nutella-4
Prajitura cu nutella-5
Prajitura cu nutella-6
Prajitura cu nutella-7
Prajitura cu nutella-8
Prajitura cu nutella-9

COMENTARII (35)

Rux 1

13.05.2014, 19:41

O minunatie delicioasa!

Rux 1

13.05.2014, 19:41

Sa o punem la favo *****

Lia_ 1

13.05.2014, 20:21

este foarte simpla, Rux!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04