Prajitura cu Nutella si frisca

de Dea_Dea in Prajituri, 29 Mai 2015 | 6145 vizualizari

 

Super buna, ce sa mai zic :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri de faina
  • CREMA:
  • 200 gr nutella
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
  • GLAZURA
  • nutella sau ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Nutella si frisca:

Blat: Albusurile le batem cu praful de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Punem in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-35 min. (la cuptorul cu gaz). Eu am electric si am pus la 160 de grade cam 20-25 min. Se lasa sa se raceasca.
Crema: Smantana o amesteca cu zahar si esenta de vanilie si mixam .
Sirop: Apa cu zaharul si esenta de vanilie se amesteca.
Asamblare:
Blatul se taie in 2. Se pune o parte pe platou si se insiropeaza, se adauga Nutella, se intinde bine iar apoi frisca. Deasupra punem cealalta parte de blat, frisca si glazuram cu Nutella incalzita.

 

TIPS-URI

1

Putem glazura si cu ciocolata topita.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu Nutella si frisca-0
Prajitura cu Nutella si frisca-1
Prajitura cu Nutella si frisca-2

COMENTARII (16)

Xandrinne

Xandrinne 1

31.05.2015, 11:10

Gicuta69

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:53

mihaelar63

mihaelar63 1

23.06.2015, 08:03

Place !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!