Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza

de ala_oancea in Prajituri, 12 Noi 2009 | 17037 vizualizari

 

Dupa o reteta din suplimentul Practic "Prajituri traditionale romanesti"

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza de vaci
  • 7 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 10 linguri ulei
  • 450 gr faina
  • 1 praj de copt
  • 500 ml lapte
  • 150 gr orez
  • 150 gr nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza:

Se amesteca branza cu 3 oua, uleiul, 5 linguri de zahar, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte pana se obtine un aluat neted. Orezul se fierbe in restul de lapte, adaugand la final zaharul vanilat si 3 linguri de zahar. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga cele 4 galbenusuri, nuca taiata marunt si albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar.
Se intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra compozitia cu orez si nuca si se coace aproximativ 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Immortal09 1

31.01.2011, 17:04

Buna! Prajitura ta arata superb si imi tot doream sa o fac. Am reusit sa cumpar branzica astazi, asadar in seara asta ma apuc de prajiturit. Sper sa iasa la fel de aratoasa ca si a ta, sau daca nu, la fel de gustoasa.

Multumesc de reteta!!

Krystyan Trendy 1

21.12.2013, 12:02

ce prajitura buna !

babi5 1

12.08.2014, 14:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Desteapta " cu ciocolata si aroma de portocala